Poliţia Locală continuă ofensiva împotriva găştilor de cartier şi a celor care agresează mediul înconjurător

0
555

Din această lună și până la finele lunii noiembrie 2021, pe raza municipiului Galați, Poliția Locală derulează Planul de măsuri “Grupuri de cartier”, plan care are ca obiectiv principal depistarea grupurilor de persoane predispuse la săvârşirea unor fapte de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aşa cum sunt ele stabilite prin Legea 61/1991.

În perioada menționată, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Intervenție Rapidă și Transport Valori, alături de agenții celor cinci secții de poliție locală, vor întreprinde acţiuni, atât individual cât şi în cooperare, cu forţe sporite, în special în zonele unde în anii precedenți a fost semnalată prezența unor asemenea grupuri.

Cele mai importante abateri prinse în Planul de măsuri “Grupuri de cartier” fac referire la: menținerea ordinii și liniștii publice, menținerea ordinii și liniștii publice în imediata apropiere a unităților de învățământ, unităților sanitare, în parcările auto aflate pe domeniul public său privat al municipiului, în zonele comerciale și de agrement, în parcuri, piețe, cimitire, precum și în alte asemenea locuri publice.

Reamintim că în 2020, la nivelul municipiului Galați, în primul an de derulare a Planului de măsuri “Grupuri de cartier”, au fost aplicate peste 700 de sancțiuni contravenționale. Au fost depistate 100 de zone unde grupurile de contravenienți tulbură liniștea publică, iar în unele cazuri comit și infracțiuni. Anul trecut polițiștii locali au legitimat, în cadrul Planului de măsuri “Grupuri de cartier”, peste 1.100 de persoane, fiind identificate și 265 de grupuri. Pe toată perioada derulării acestui plan de măsuri, oamenii legii au constatat și 16 infracțiuni.

Cel de-al doilea plan care debutează pe data de 01 aprilie, are în vedere curățenia localității. Planului de măsuri “Gospodăria Municipiului 2021” se va derula tot până în luna noiembrie.

Astfel, în intervalul 01 aprilie – 30 noiembrie 2021, polițiștii locali din cadrul Serviciul de Protecție a Mediului și cei de la secțiile de poliție locală, vor întreprinde acţiuni, aplicând legislația în vigoare și ținând cont de atribuțiile fiecărei structuri în parte, precum și a împuternicirii stabilite de primarul municipiului Galați.

Anul trecut, în urma derulării Planului de măsuri “Gospodăria Municipiului 2020”, polițiștii locali au aplicat peste 1.300 de sancțiuni contravenționale, pentru următoarele fapte: aruncare/abandonare/depozitare deșeuri; afectare spațiul verde; distrugere/utilizare necorespunzătoare spațiu de joacă; distrugere mobilier urban; deținere/creștere/plimbare animale de companie; etc. tot în cadrul acestui plan au fost constatate și patru fapte cu caracter penal.

“Măsurile programate în cadrul celor două planuri ample au fost implementate corespunzător și au avut eficiența scontată, chiar dacă suplimentar a trebuit să desfășurăm un complex de activități pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. Și în anul 2021 ne-am propus continuarea activităților din cele două programe de măsuri, în condițiile stării de alertă și a prevenirii infectării, deoarece solicitările cetățenilor dar și aprecierile acestora precum și a instituțiilor cu care cooperăm, recomandă intensificarea eforturilor în cele două domenii și anume siguranța publică și prevenirea violenței, respectiv păstrarea unui mediu curat”, a precizat directorul general al Poliției Locale, Petrică Hahui.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 3 =