Poliţia locală are, în premieră naţională, o procedură de protecţie a personalului propriu

0
8815

Poliţia Locală Galaţi a iniţiat, în premieră naţională, o procedură internă privind asigurarea protecţiei personalului propriu, după modelul prevăzut în ordinul nr. 160 din luna decembrie a anului 2017 emis la nivelul Ministerului Afacerilor Interne(MAI) privind asigurarea protecţiei personalului MAI, a declarat directorul general al Poliţiei Locale Galaţi, Petrică Hahui.

Potrivit sursei citate, procedura se aplică de către întreg personalul Poliţiei Locale Galaţi, precum şi de către personalul însărcinat cu atribuţii în gestionarea, la nivel instituţional, a cazurilor în care un lucrător sau membru de familie al acestuia este supus ameninţărilor şi violenţelor ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu acestea.

Instituirea protecţiei personalului Poliţiei Locale Galaţi se face atunci când se constată că este iminentă producerea ori au fost manifestate acte în scopul intimidării sau ameninţării ori violenţe, ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu acestea, care pot pune în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea sau bunurile lucrătorilor sau ale membrilor de familie.

“Conform procedurii emise, la nivelul Poliţiei Locale Galaţi instituirea protecţiei se face în două moduri: la solicitare sau din oficiu. Practic, un echipaj de poliţişti de la Intervenţie Rapidă va face o formă de protecţie prin supraveghere, monitorizare şi siguranţă la locul de domiciliu. Am luat această măsură imediat ce a apărut ordinul ministrului de interne şi l-am luat şi noi ca model. Aşa mi s-a părut corect faţă de angajaţii Poliţiei Locale Galaţi. Din câte ştiu suntem singura poliţie locală din ţară care am iniţiat o astfel de procedură”, a declarat Petrică Hahui.

De protecţia personalului din cadrul Poliţiei Locale Galaţi se va ocupa Serviciul de Intervenţie Rapidă, care va avea în atribuţii şi această activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.