Poliţia Locală a verificat anul trecut 620 de autoturisme abandonate

0
659

Pe parcursul anului 2020, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au verificat un număr de 620 de autoturisme.

În urma verificărilor din teren au fost aplicate un număr de 470 somații de ridicare a mașinilor abandonate, fiind emise și 215 de notificări, în cazul celor care nu au răspuns la somații. Pe parcursul anului trecut, pentru un număr de 162 de autoturisme a fost finalizată și înaintată documentația către Primăria Municipiului Galați, conform legislației în vigoare.

De asemenea, în perioada ianuarie – decembrie 2020, la dispeceratul Poliției Locale Galați au fost înregistrate un număr de 139 de petiții/sesizări, inclusiv de pe platforma City App, referitor la un număr de 387 de autoturisme.

Tot pe parcursul anului 2020 s-a derulat şi Planul de măsuri „Siguranța în trafic”, plan care a avut ca obiectiv principal disciplinarea conducătorilor auto.

În urma acestor acțiuni, polițiștii locali au alicat un număr de 4.074 de sancțiuni contravenționale (dintre acestea 1.694 sunt avertismente), în sumă de peste 600.000 lei și 4.588 puncte penalizare.

În 2020, cele mai multe amenzi au fost date pentru încălcarea OUG 195/2002 (oprirea interzisă, staţionarea interzisă, acces interzis, acces interzis 3,5 t), 2.284 la număr.

Totodată oamenii legii, pentru parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spațiul verde și parcarea pe scuar, au sancționat un număr de 879 de conducătorii auto, în conformitate cu prevederile HCL 260/2018. Au mai fost aplicate amenzi pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 și HCL 335/2014.

”Unul din principalele obiective ale Poliției Locale Galați în 2020 a fost, conform atribuțiilor legale, fluidizarea traficului auto și siguranța circulației în cadrul cărora, o pondere însemnată au avut-o și activitățile de identificare a vehiculelor fără stăpân și dispunerea măsurilor legale, după caz întocmirea documentației pentru ridicarea acestora. Este evident că în acest domeniu sunt necesare măsuri mai ferme și o procedură simplificată de altfel modificată recent prin act normativ, însă rezultatele previzionate au fost afectate în parte și de evoluția pandemiei Covid 19, deoarece a trebuit să adaptăm activitățile în funcție de aceasta. Peste 4.000 de sancțiuni aplicate în cadrul acestui plan de măsuri a însemnat tot atâția gălățeni care au încălcat prevederile legale iar punctele de penalizare, peste 4.500 la număr, înseamnă că mulți dintre conducătorii auto pot rămâne și fără dreptul de a conduce autoturismele pe o perioadă de 30 de zile. Trebuie precizat că, Planul de măsuri „Siguranța în trafic” va continua și în anul 2021 cu accent deosebit în combaterea opririlor/staționărilor în zona trecerilor de pietoni, parcarea în zonele recent reabilitate, pe esplanade, trotuare și locurile în care prin aceste opriri/staționări/parcări ilegale se poate pune în primejdie viața sau integritatea corporală a pietonilor și a celorlalți participanți la trafic”, a declarant Petrică Hahui – director general, Poliția Locală Galați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two + 15 =