Poliţia Locală a aplicat în octombrie 435 de amenzi pentru încălcarea măsurilor anti-COVID

0
739

În luna octombrie 2021, Poliția Locală Galați a continuat activitățile de verificare a respectării măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, desfășurând totodată activități de ordine publică și siguranță rutieră în zona centrelor de vaccinare din municipiul Galați, ce au fost repartizate spre monitorizare Poliției Locale, încă de la debutul campaniei naționale de vaccinare a populației.

Urmare a acestor activități, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, în luna octombrie 2021 prin Serviciul Ordine Publică (Secțiile nr. 1-5 Poliție Locală) a fost aplicat un număr de 435 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 51.200 lei.

Totodată, polițiștii locali au efectuat verificări în peste 3.300 mijloace de transport în comun, fiind sancționați contravențional 55 călători. Cei în cauză au fost identificați că nu purtau mască de protecție individuală, valoarea totală a sancțiunilor aplicate fiind de 5.250 lei. Alți 100 de călători au fost avertizați verbal. Tot în luna octombrie, polițiștii locali au verificat un număr de 990 de persoane aflate în izolare.

La rândul lor, polițiștii locali, din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale, au continuat verificările la operatorii economici ce desfășoară activități comerciale pe raza municipiului Galați. Au fost întreprinse controale la un număr de 19 societăți comerciale și 112 persoane fizice.

De asemenea s-a derulat o acțiune la conducătorii auto care efectuează transport în regim de taxi, vizând respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 (existența foliei despărțitoare și portul măștii de protecție). În acest caz au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.