Poetul Mihai Eminescu va fi celebrat, anul viitor, în parcul care îi poartă numele, modernizat de Primărie

0
665

Cei 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu vor fi marcați, anul viitor, de către autorități în parcul care poartă numele poetului, din centrul orașului, reabilitat și modernizat pentru prima dată de municipalitate. Primăria Galați investește peste patru milioane de lei pentru a reda frumusețea de altădată îndrăgitului parc, iar lucrările vor fi finalizate în vara acestui an.

Conform proiectului, vor fi refăcute aleile pietonale cu dale din granit şi din piatră cubică, se vor înființa noi spații verzi, vor fi reabilitate gradenele, fântâna arteziană, sistemul de canalizare, rețelele de apă, dar și sistemul de irigații. Parcul va beneficia de mobilier urban nou, iar podul va fi reconstruit.

Un element notabil este amplasarea chioşcului din parcul CFR, care aduce un aer boem Parcului Eminescu, inclus în patrimoniul arhitectural al oraşului.

Parcul Mihai Eminescu este menționat în analele Galațiului pentru prima dată în anul 1880, având o suprafaţă totală de 6.167 de metri pătrați, din care alei pietonale – 2.357 de metri pătrați şi spaţii verzi – 3.362 de metri pătrați.

Parcul este cu atât mai important cu cât aici există prima statuie din ţară a lui Mihai Eminescu, inaugurată în 1911 şi realizată de celebrul sculptor  Frederic Stork. Dar Parcul Eminescu este nu doar locul în care, în fiecare an, se sărbătoreşte nașterea şi se comemorează moartea poetului nepereche, ci şi locul preferat de promenadă al multor gălățeni şi locul de desfăşurare a numeroase activităţi socio-culturale.

Modernizarea Parcului Eminescu face parte din amplul program de modernizare a centrului municipiului Galați. Lucrările au început în vara anului trecut.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × one =