Poduri vechi de zeci de ani, consolidate și reabilitate cu bani de la Consiliul Județean

0
1345

Patru poduri cu vechime cuprinsă între 30 și 50 de ani, care se află într-un stadiu avansat de degradare, vor fi consolidate și reabilitate de către Consiliul Județean (CJ). Instituția va investi un milion de lei pentru refacerea acestora, iar lucrările vor demara peste câteva zile. Este vorba despre podul de pe DJ 241G – în localitatea Țepu de Sus, podul de pe DJ 242E între localitățile Roșcani și Oancea, cel de pe DJ 251 L – între Braniștea și Schela și podul de pe DJ 242 C – între Bălăbănești și Lungești.

„După mulți ani de zile, Consiliul Județean Galați s-a aplecat și asupra podurilor, podețelor din județ, pentru că sunt multe care au o vechime de peste 30, 40, 50 de ani. De-a lungul timpului, din cauza tonajului greu, unele s-au lăsat, altele s-au spart, altele puneau în pericol traficul rutier. Este desemnat și în constructorul, iar în câteva zile ne vom apuca de lucrare”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ.
Indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost aprobați în ședința de astăzi a consilierilor județeni. Șeful CJ a precizat că cele patru poduri vor fi consolidate și reabilitate până la sfârșitul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.