Podul hobanat de pe Centura Galațiului prinde contur

0
396
Se lucrează la podul suspendat de pe Drumul de Centură din Galați. Circa 95% din piesele și subansamblurile prevăzute în proiectul tehnice au fost aduse pe șantier, restul urmând să fie livrate de producătorul din Italia în scurt timp.
“75% din tablierul podului hobanat a fost deja montat. Mai mult, aproape toate componentele metalice ale tablierului, adică aproximativ 1550 de tone din 1600 (peste 95%) au fost aduse la Galați, ceea ce înseamnă că mai sunt doar câteva transporturi care trebuie să ajungă pe șantierul podului hobanat”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, pe pagina sa de socializare.
Mare parte din piesele metalice aduse au fost deja montate. Pilonul central este și el finalizat, iar în acest moment constructorii lucrează la îmbinările dintre părțile metalice ale tablierului și se fac pregătirile pentru montarea ultimelor grinzi și diafragme ale tablierului.
După ce această etapă va fi finalizată, va începe operațiunea de montare a hobanelor de susținere.
Extinderea și modernizarea Drumului de Centură din Galați este un proiect care se realizează cu fonduri europene nerambursabile, în valoare de peste 30 milioane de euro, bani obținuți de Consiliul Județean.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

six + 15 =