PNL și USR, ce se mai aude de Centura Ocolitoare a Galațiului?

0
902

Guvernul Cîțu a pus în dezbatere publică, joi seară (noaptea ca hoții), proiectul legii privind bugetul consolidat al României pentru 2021. Cu mare întârziere, la aproape două luni de la învestire, Guvernul a creat un buget prost chibzuit, cu tăieri masive de salarii, pensii și subvenții pentru numeroase categorii, printre care și studenții.

În ceea ce privește Galațiul, nicio vorbă despre buget alocat pentru investiția privind Centura ocolitoare (Centura Mare), proiect cu care și PNL, și USR s-au lăudat în campania electorală. Vă mai amintiți cum au venit în pelerinaj la Galați premierul de atunci, Ludovic Orban, liderul PNL, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, cel care dormea pe bancheta din spate a mașinii de serviciu, în timp ce șoferul său gonea pe contrasens? Cum au semnat ei frumos, în câmp, contractul de finanțare a Centurii ocolitoare? Ei bine, peste acest proiect major de investiții s-a așternut tăcerea. Parlamentarii PNL și USR de Galați, cinci la număr, nu mai suflă o vorbă despre Centura Mare. Cum nici bugetul pe 2021 nu lămurește nimic despre continuarea acestei investiții vitale pentru dezvoltarea Galațiului.

Senatorul PSD de Galați, Marius Humelnicu, le cere ministrului USR al Transporturilor  și premierului PNL al României, precum și parlamentarilor gălățeni de la Putere să răspundă la câteva întrebări simple despre proiectul privind Centura ocolitoare.

”Care sunt şansele ca lucrările de execuţie a Variantei de Ocolire a municipiului Galaţi să fie demarate în 2021? Ne vor lămuri ministrul Transporturilor şi prim-ministrul Cîţu. Cei doi trebuie să răspundă la 3 întrebări referitoare la această investiţie vitală pentru dezvoltarea infrastructurii Galaţiului adresate de mine în interpelarea de astăzi din plenul Senatului.

1.”Varianta de Ocolire a municipiului Galaţi” se află în planul de bugetare pe anul 2021?
2. ”Varianta de Ocolire a municipiului Galaţi” este bugetată în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă?
3. În ce stadiu sunt procedurile de expropriere a imobilelor necesare realizării lucrării de utilitate publică „Varianta de ocolire Galaţi” şi dacă cheltuielile pentru aceste proceduri vor fi alocate în 2021?
Răspunsurile lor ne vor arată cât de mult s-au zbătut parlamentarii PNL şi USR din Galaţi pentru judeţul lor, pentru gălăţenii care i-au trimis în Parlament, 3 din cei 5 parlamentari PNL şi USR fiind la al doilea mandat”, scrie senatorul Marius Humelnicu pe pagina sa de Facebook.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine − three =