PNL și USR, bătaie pe ciolan. Stângă și Rodeanu se faultează reciproc pentru funcții

0
1531

Președintele PNL Galați, deputatul George Stângă, a reușit să își proptească primu fin în funcție. L-a pus pe Sorin Adrian Pîrvu (foto) șef la Agenția de Mediu. Până nu de mult lipitor de afișe la PNL, Pîrvu a fost băiat orientat și s-a lăsat cununat de Nașu Stângă, iar acum trage foloase. Văzut cu sacii în car, președintele PNL Galați a uitat cum se jura în campaniile electorale din 2020 că nu își va pune rudele și apropiații în funcții. Numirea finului Pîrvu e doar începutul. Urmează la ciolan și alți fini, cumetri, băieți de mingi și protejate ale lui Stângă.

Umblă vorba prin oraș că următorul uns în funcție va fi Alexandru Șerban, cunoscut la PNL ca președintele organizației municipale. Cică lui Șerban îi dă tătucul Stângă o funcție de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne. Adevărul e că Alexandru Șerban este perfect pentru o astfel de funcție. Practic, după tiparul lui Bode, care, de bun ce e, l-au mutat ministru de la Transporturi la MAI, și Șerban va fi propulsat de la APDM, companie în subordinea Ministerului Transporturilor, la MAI. În calitate de director al Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați, Alexandru Șerban a reușit performanța să blocheze un proiect cu fonduri europene de zeci de milioane de euro.

O altă problemă la PNL e Prefectura. Bursa zvonurilor dă funcția de prefect la USR, ceea ce îl nemulțumește profund pe Nașul Stângă. Dar, fiind o funcție mai mult decorativă, că nu-l mai bagă în seamă nimeni pe prefect, pare că Stângă ar ceda-o papagalilor de la USR. Care USR, se zice, îl încălzește pe tușă pe Gabriel Panaitescu, fost prefect PNL, sluga lui Dobre, acum dat un pic la polish și luat de bun de USR. Și tot la USR, se zice, ar fi ajuns la ruletă și funcția de director APDM, acum aflată în portofoliul PNL. Unde, la APDM, USR îl încălzește pe un anume Adrian Liviu Butunoiu de la Tecuci. Gurile rele spun că Butunoiu ar fi susținut de Mircea Toader, mare fruntaș PD și PD-L odinioară, care, unde a văzut un pic de portocaliu, hop și el. Se zice că Toader ar fi chiar consilier de taină al lui Drulă, un fel de ministru al Transporturilor. Revenind la Liviu Adrian Butunoiu, tipul pare foarte calificat pentru funcția de director general la Administrația Porturilor Dunării Maritime, exact pe tiparul USR, marele susținător al competenței în funcții publice. Originar din Tecuci, Butunoiu este expert în administrarea porturilor de pe Tecucel, Bârlad și afluenții lor, ceea ce îl recomandă pentru conducerea APDM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.