PNL Galați blochează proiectul de modernizare a Drumului de Centură

0
1087
Atitudine iresponsabilă a consilierilor județeni PNL din Galați. Aceștia au absentat de la ședința Consiliului Județean în care se votau două hotărâri vitale pentru continuarea lucrărilor de modernizare a Drumului de Centură din Galați, investiție de peste 30 de milioane de euro, realizată cu finanțare europeană nerambursabilă. Din cauza absenței consilierilor PNL, proiectele de hotărâri nu au putut fi adoptate, ceea ce blochează lucrările pe Drumul de Centură.
”Era nevoie de 24 de voturi pentru aprobarea celor două hotărâri care priveau exproprierile pe Drumul de Centură și aprobarea sumelor pe care oamenii și firmele de acolo trebuie să le primească.
Însă, la ședință au fost prezenți doar 22 de consilieri(PSD, ALDE, PMP) plus președintele CJ Galați. Din păcate, consilierii PNL nu au participat la această ședință, în condițiile în care evaluările au fost realizate de o firmă specializată, apoi datele au fost analizate și de către un expert ANEVAR și contraexpertizate de alți specialiști din domeniu, astfel încât să ne asigurăm că acestea sunt corect realizate.
Această investiție este realizată cu fonduri europene, iar dacă nu facem exproprierile riscăm să pierdem banii europeni. În plus, dacă nu aprobăm acum, oamenii riscă să fie expropriați iarna, în loc să facem acest lucru vara, când vremea de afară permite realizarea acestui lucru în condiții cât mai bune”, a atras atenția președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.
Conform legii, pentru aprobarea hotărârilor patrimoniale este nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.