PNL Galați, afacerea de familie a lui George Stângă. Noi numiri în funcții de neamuri și protejați

0
1238

Nici nu s-a uscat cerneala pe numirea finului Sorin Adrian Pîrvu la Agenția de Protecția Mediului (DNA, fă-te că lucrezi!), că președintele PNL Galați, George Stângă, își ia prin surprindere, din nou, colegii de partid. Ca un veritabil vătaf pe moșie, Stângă continuă să își pună în funcții neamurile și protejații.

”Aurelian Păduraru va fi numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, iar Paul Cristea și Andra Mihaela Costache vor ocupa cele două funcții de subprefect de la nivelul județului Galați. Desemnarea celor trei liberali – cu suficientă și dovedită experiență, fiecare dintre ei, în cadrul structurilor interne ale partidului – s-a bazat, în egală măsură, pe o experiență profesională, managerială și administrativă specifică”, anunță PNL Galați pe pagina de socializare.

Bune alegeri! Bravo, PNL! Vrednic cârmaciul Stângă! Ați validat în funcții de demnitate publică trei looseri. Trei, Doamne, și toți trei, vorba lui George. George Coșbuc.

Să o luăm pe rând. Aurelian Păduraru, colonel în rezervă, cu pensie grasă, fostul șef de la ”Pașapoarte”. Pentru că se plictisea acasă, Păduraru a pupat inelul lui Godfather Stângă și a fost desemnat de PNL Galați să candideze pentru Primăria Foltești, în septembrie 2020. A pierdut alegerile cu succes, la fel ca Godfather, care a candidat la președinția Consiliului Județean Galați. Pentru ”succesul” repurtat la alegerile locale, Aurelian Păduraru este răsplătit de Stângă cu funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne. Prin PNL se știa că funcția de la MAI era promisă lui Alexandru Șerban, șeful organizației municipale și director la Administrația Porturilor Dunării Maritime APDM, în compensație că pierde ditamai leafa de la compania de stat și funcția ce revin acum USR, după împărțirea politică. Deloc de neglijat este faptul că Aurelian Păduraru este nașul de cununie al cumnatei lui Stângă, adică sora neveste-sii. Traiască liberalismul de cumetrie (nășie)!

Aurelian Păduraru

Un alt looser de mare succes este Paul Cristea, propus și validat pentru una dintre funcțiile de subprefect ce revin PNL, după împărțirea ciolanului. Cristea este nimeni altul decât fostul primar al comunei Șendreni, care a pierdut alegerile din septembrie 2020, după 16 ani de domnie absolută în comuna supranumită de gălățeni Micro 22 sau Țiglina 5. După 4 mandate în fruntea Șendreniului, Paul Cristea a reușit să lase comuna situată a doi pași de capitala de județ fără canalizare, fără gaze, fără străzi asfaltate, deși este locuită de mii de orășeni.

Paul Cristea

În fine, ultima, dar nu cea din urmă, este Andra Mihaela Costache, zisă și pupila lui Stângă. Din șomeră făcătoare de cafele la partid, domnișoara Costache a fost unsă de Godfather (sub)secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, funcție din care a reușit să NU facă nimic pentru Galați. Și pentru că a făcut atât de bine NIMIC, PNL (dar mai mult Stângă) a decis să o instaleze în a doua funcție de subprefect ce revine PNL, la Galați.

”Activitatea publică a Andrei Mihaela Costache, cel mai tânăr secretar de stat din România – în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului – se remarcă prin perseverență, implicare și exemplaritate. S-a pregătit politic la academii pentru partidele de centru dreapta, urmând programe de formare în cadrul National Democratic Institute, iar anul trecut a luat pulsul activității parlamentare în Parlamentul Norvegiei, într-un schimb de experiență. Absolventă a Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie de la Galați, Andra Costache a activat ca voluntar și a organizat acțiuni cu caracter umanitar menite să sprijine atât performanța în educație – prin acordarea de burse elevilor participanți la olimpiadele școlare or înființarea de biblioteci – cât și integrarea sporită a persoanelor cu dizabilități și a tinerilor din categoria NEET (neîncadrați profesional și neintegrați în programe educaționale sau de formare) în comunitate și pe piața muncii”, scrie PNL Galați pe Facebook. Emoționant, nu?

Domnișoara Costache a candidat la alegerile parlamentare din decembrie 2020, pentru un loc la Camera Deputaților. Și a pierdut alegerile, la fel ca PNL, la Galați.

Andra Mihaela Costache

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =