Picturi murale în noul sediu al Primăriei

0
1575

În următoarele două-trei săptămâni, o echipă a Primăriei Galați va inspecta întreaga clădire din Domnească nr. 54, astfel încât noul sediu al Primăriei să fie impecabil atunci când acesta își va deschide în mod oficial ușile. Acesta este motivul  pentru care încă există schele exterioare (și interioare), deși lucrările au fost recepționate, a explicat, astăzi, primarul municipiului Galați Ionuț Pucheanu. “De pildă, în prezent se lucrează la niște ferestre din acoperiș care nu au fost realizate cum trebuie și se mai lucrează și la refacerea anumitor detalii, căci prin mutare s-au zgâriat pereții. Se mai lucrează și la instalarea tuturor indicațiilor gen “exit”, în conformitate cu solicitările ISU și se mai lucrează și la picturile murale de la etajul I și etajul III”, a explicat primarul Ionuț Pucheanu.

Acesta s-a referit și la discuțiile apărute din ultima perioadă pe marginea sumei de circa 30.000 de euro, alocată de Primărie pentru cele două picturi murale realizate de artiștii plastici David Sava și Gheorghe Miron. “Decizia de a avea picturi murale în noul sediu a apărut la salonul artiștilor UAP, de la începutul anului, unde toți artiștii au prezentat diverse lucrări iar eu mi-am exprimat preferința pentru unele lucrări. Licitaţia a fost deschisă pe site-ul primăriei, iar suma alocată este undeva până în 30.000 de euro. Este, dacă vreți, pentru prima dată când autoritatea locală, – poate nu e un termen tocmai frumos folosit -,  bagă în seamă comunitatea artiştilor gălăţeni. Este vorba de domnul Gheorghe Miron care realizează una dintre lucrări şi cealaltă este realizată de dl. David Sava. În momentul în care vom face deschiderea le veţi vedea, în continuare sunt schelele ridicate  pentru că  au nevoie de ele pentru a putea lucra la aceste fresce pe care le realizează, una din ele, cea de la etajul I, este o lucrare abstractă, atât cât mă pricep eu, îmi e greu sa imi spun părerea despre lucrarea unui artist…La etajul trei dl. Miron are o o frescă foarte mare, de 80 mp, în care sunt edificate toate clădirile importante ale Galaţiului puse într-un colaj care sunt sigur că va va plăcea”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Potrivit datelor Primăriei Galați, noul sediu, construit lângă Prefectura Galați, pe str. Domnească nr. 54 a costat 25.497.552 de lei. Construcția noului sediu al Primăriei Galați a început în timpul mandatului fostului primar, Marius Stan și a avut, inițial termen de finalizare 17 decembrie 2016, prelungit apoi la  31 mai 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.