Piatră de temelie pentru un locaş de cult la Penitenciarul Galaţi

0
891

În Eparhia Dunării de Jos, sărbătoarea închinată cinstirii lanţului Sfântului Apostol Petru a fost şi în acest an, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, prilej de rugăciune şi de filantropie pentru persoanele private temporar de libertate din cadrul Penitenciarului de maximă siguranţă din municipiul Galaţi, dar şi din celelalte două penitenciare de la Brăila şi Tichileşti.
În dimineaţa zilei de 16 ianuarie, un sobor de preoţi din Galaţi au săvârşit slujba Sfintei Liturghii în Capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din incinta penitenciarului în prezenţa personalului angajat al unităţii şi a persoanelor private de libertate.
În continuare, chiriarhul Dunării de Jos a oficiat o slujbă de mulţumire, a rostit rugăciunile speciale pentru cei aflaţi în închisori şi a săvârşit Parastasul pentru martirii, deţinuţii şi angajaţii Penitenciarului Galaţi, trecuţi la cele veşnice.
De la capelă, ierarhul locului împreună cu oficialităţile locale, conducerea unităţii de detenţie, personalul angajat, preoţi şi o parte dintre deţinuţi au mers la locul stabilit din curtea interioară a penitenciarului unde se va ridica noul locaş de cult.
După ce chiriarhul Dunării de Jos a aşezat piatra de temelie pentru noua biserică, rânduind ca ocrotitori cereşti pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care explicat sensurile aşezării unei pietre de temelie pentru un nou locaş de închinare, subliniind totodată importanţa zidirii unui biserici mai ales acolo unde se depune efort pentru reabilitarea şi îndrumarea sufletească a semenilor noştri.
Anul acesta, parohiile ”Sfânta Ecaterina” şi ”Sfânta Filofteia” din municipiul Galaţi, prin implicarea membrilor Consiliilor şi Comitetelor parohiale, au oferit deţinuţilor pachete cu alimente neperisabile, obiecte de primă necesitate, cărţi de rugăciune şi iconiţe.
La final, Arhipăstorul Dunării de Jos i-a binecuvântat cu aghiasmă pe toţi cei prezenţi.
Manifestări similare s-au desfăşurat şi la Penitenciarul pentru minori şi tineri din Tichileşti şi la Penitenciarul Brăila.
Arhiepiscopia Dunării de Jos este mereu preocupată de identificarea unor noi modalităţi misionare care să vină în sprijinul catehizării şi ajutorării persoanelor private temporar de libertate, între acestea se numără şi cooperarea dintre diferite comunităţi parohiale şi preoţii din slujirea socială, în vederea organizării unor programe comune, atât educaţionale, cât şi social-filantropice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.