Piața din Micro 17, modernizată

0
918
Piața din cartierul Micro 17, locul în care numeroși gălățeni din diferite zone ale orașului vin la cumpărături, este acum modernizată, iar în curând va fi deschisă publicului. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, care, astăzi, a mers în Piața din Micro 17, pregătită să își deschidă ușile pentru comercianți, dar și pentru cumpărători.
Spații noi și moderne au fost amenajate în piața din cartierul Micro 17, locul unde numeroși gălățeni din diferite zone ale orașului vin să-și facă aprovizionarea. Lucrările de construcție la cele trei spații s-au încheiat, iar în scurt timp acestea se vor deschide pentru un comerț civilizat”, anunță edilul Galațiului.
Potrivit Administrației Piețelor Agroalimentare, trei corpuri de clădire noi au fost
construite în Piața din cartierul Micro 17, în urma unei investiții de 3,6 milioane de lei, fără TVA.
Noile clădiri au o suprafață totală de 964 mp. Este vorba despre Corpul C, având o suprafață construită de 178 mp, împărțit în nouă spații, cu suprafețe cuprinse între 15,9mp și 19,7mp, cu destinația comerț și servicii, prevăzute fiecare cu grup sanitar, fiind racordate la rețeaua de apă potabilă, canalizare și reteaua de energie electrică.
Corpul D (are o suprafață construită de 294 mp, este împărțit în 14 spații, cu suprafețe cuprinse între 18,7mp și 22,7mp, cu destinația comerț și servicii, fiind prevăzute fiecare cu grup sanitar, fiind racordate la rețeaua de apă potabilă, canalizare și rețeaua de energie electrică.
Corpul G, cu o suprafață construită de 492 mp, este prevăzut cu grup sanitar fiind racordate la rețeaua de apă potabilă, canalizare și rețeaua de energie electrică și este destinat comercializării produselor industriale și textile. Aici sunt amplasate 38 de tarabe.
”Lucrările au demarat pe 01.10.2016 și s-au realizat pe etape, începându-se cu demolarea a două construcții, pe amplasamentul cărora s-au construit corpurile noi: C și D. În zona în care erau amplasate tarabe pentru comercializare produse textile s-a construit o hală – corpul G. Din cauză că fostul constructor a reziliat contractul, în martie 2019 s-au sistat lucrările de construire pe șantier. Pe 29.06.2020, s-au reluat lucrările, cu un alt constructor și s-au finalizat în anul 2021, recepția construcției fiind realizată în data de 04.10.2021”, precizează Marcela Costea, director general al Administrației Piețelor Agroalimentare.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 3 =