Phoenix și-a desființat echipele de baschet feminin!

0
1112

Începând de astăzi, cele două echipe de baschet feminin, participante în Liga Naţională şi Liga I, din cadrul secţiei feminine de senioare de baschet Phoenix Galați au fost desființate, decizie comunicată Federației Române de baschet și  luată de conducerea clubului din cauza slabei finanțări din partea Primăriei municipiului Galați.   Decizia a fost anunțată, astăzi, de managerul clubului sportiv Phoenix Galaţi, Florin Nini, care a precizat că finanţarea primită de la municipalitate a fost redusă cu mult faţă de anul trecut, în condiţiile în care bugetul asigurat de primărie în 2016 a fost de aproximativ 2.700.000 lei, iar în acest an s-a alocat un buget cu 33% mai mic. Pratic, potrivit lui Florin Nini, municipalitatea a alocat, prin hotărâri de CL, până acum Clubului Phoenix 1.940.000 de lei, din care clubul a încasat efectiv 1.500.000 de lei, căci din cei 590.000 de lei, alocați clubului, la rectificarea bugetară din septembrie, s-au încasat efectiv doar 150.000 de lei. În plus, la ultima ședință a Consiliului Local Galați, de săptămâna trecută, când trebuia să se aloce o nouă sumă pentru Clubul Phoenix Galați, de 500.000 de lei, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, după ce mai mulți consilieri locali, în frunte cu Gheorghe Bugeag, au protestat împotriva finanțării acestui club, în detrimentul, spuneau ei, a altor sporturi, precum șahul.

În urma desfiinţării celor două echipe de senioare au fost trimise acasă 13 sportive, la care se adaugă şi staff-ul tehnic format din două persoane. Echipa feminină de baschet a revenit în prima ligă în 2013, după o pauză de 13 ani, iar în 2015 a promovat şi echipa masculină.
Conducerea clubului spune că desființarea celor două echipe de baschet feminin a fost luată pentru ca restul echipelor din cadrul Clubului Phoenix să continue să activeze. „Cu regret anunţ desfiinţarea secţiei feminine de senioare. Nu este un lucru plăcut, este un lucru care ne doare şi o recunoaştem sus şi tare, chiar dacă sunt şi oameni bucuroşi, care-şi freacă mâinile că s-a întâmplat acest lucru. Noi îi asigurăm că vom merge mai departe pe proiectul nostru, chiar şi cu această sincopă care vine în urma finanţări inconstante, în valuri, mult mai mică decât în sezonul anterior. Noi dacă am fi avut acelaşi buget de anul trecut cu siguranţă că nu se ajungea aici. Prin desfiinţarea echipelor de senioare, am redus cheltuielile pentru a putea să susţinem celelalte echipe de seniori şi juniori”, a spus Florin Nini, care a adăugat că are plăți semnificative de achitat, nu doar salariile jucătorilor, ci și 100.000, la ANAF. La Clubul sportiv Phoenix Galați au funcționat, până acum, 14 echipe de baschet seniori și juniori, fete și băieți, în total fiind vorba despre peste 500 de sportivi de diferite vârste. Clubul Phoenix s-a înființat în anul 2000 și a început să fie finanțat de la bugetul local din anul 2008. În afară de finanțarea de la CL, 20% din bugetul Clubului reprezintă sponsorizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.