Peste 76 de kilograme de înghețată, carne și pește, retrase din magazine de către Protecția Consumatorului

0
254

În perioada 9.06.2020-19.06.2020, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind conformitatea, modul de comercializare şi modul de etichetare a produselor alimentare comercializate sub formă congelată, inclusiv a îngheţatei, în judeţul Galați şi în municipiul Brăila, conform împuternicirii Comisarului Sef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi. Potrivit instituției, “comisarii CJPC Galați au verificat 20 operatori economici, aplicând 13 amenzi contravenționale, în valoare de 46.400 lei si 7 avertismente. De asemenea, a fost dispusă măsura complementară de oprire de la comercializare a 76,42 kg produse congelate (carne, pește, îngheţată etc.), în valoare de 1.322,4 lei. În urma acțiunilor de control au fost constatate următoarele abateri:

  • Comercializarea unor produse congelate neconforme: cu ambalajele deteriorate, prezentând arsuri de congelare, îngheţată cu consistenţă moale, din cauza depozitării la temperaturi mai mari decât cele recomandate de producători.
  • Comercializarea produselor congelate cu etichete ilizibile sau fără a fi însoţite de etichete din care să se poată distinge data de expirare, condiţiile de depozitare etc.
  • Comercializarea unor produse congelate cu termenul de valablitate expirat
  • Comercializarea a diverse sortimente de peşte congelat, care se aflau în stare decongelată, pește congelat care prezenta glazură de gheaţă pronunţată, semne de decongelare – recongelare, mici congelaţi în stare decongelată.
  • Lipsa informării consumatorilor asupra preţurilor produselor sau, în cazul reducerilor, lipsa informării cu privire la preţul vechi practicat.

Sfaturi pentru consumatorii care achiziționează produse congelate:

  • Să cumpere produse alimentare numai din locuri autorizate, să solicite şi să păstreze bonul fiscal; Să refuze achiziţionarea produselor care au arsuri de congelare, consistenţă modificată sau care prezintă o cantitate prea mare de gheaţă in ambalaj;
  • Să nu cumpere produse cu eticheta ilizibilă sau fără etichetă;
  • Să solicite informaţii despre preţul produsului, atunci când acesta nu este afişat”.

 

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 1 =