Peste 76.000 de copii, acasă. Și after school-urile sunt închise

0
863

76.144 de copii, cîți sunt înscriși în anul școlar 2019-2020 în județul Galați rămân acasă, întrucât toate cele 431 de unități de învățământ din județ rămân închise începând de astăzi până pe 22 martie, cu posiblitatea prelungirii acestei perioade.

Din totalul elevilor, 12.404 copii sunt înscriși în învățământul preșcolar, iar cei mai mulți, 23.152, sunt în învățământul primar, alături de care sunt alți 19.134 sunt elevi în învățământul gimnazial. Alți 17.216 sunt liceeni, 2.358 sunt înscriși în învățământul profesional, iar 1.880, în învățământul postliceal/maiștri.

Potrivit deciziei Comitetului Local pentru Situații de Urgență Galați și unitățile private de tip after school sunt închise, de astăzi. “Au fost mulți părinți care au întrebat astăzi dacă este suspendată și activitatea de tip afterschool. Răspunsul este Da, conform hotărârilor adoptate atât de Comitetul Local cât și cel Județean pentru Situații de Urgență. Alături de școli, creșe, grădinițe, licee și afterschool-urile au activitatea suspendată până pe 22 martie.  Mizăm pe partenerii noștri din media pentru o informare corectă, recomandăm pe lângă măsurile obligatorii de igienă să fie evitate deplasările în zonele aglomerate, dar mai ales mizăm pe solidaritate și unitate. Sunt momente dificile și este extrem de important să rămânem uniți și să colaborăm deschis cu autoritățile care gestionează acțiunile în cazul acestui fenomen”, transmite Prefectura județului Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.