Peste 72 milioane lei pentru modernizarea DJ 242

0
841

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene (MDRAPFE) a semnat un contract de finanţare de peste 72 milioane lei pentru modernizarea DJ 242 din judeţul Galaţi, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de MDRAPFE.

Potrivit sursei citate, DJ 242 din Galaţi, care face legătura între localităţile Vârlezi – Târgu Bujor – Umbrăreşti – Viile – Fârţăneşti – Folteşti, va fi reabilitat şi modernizat cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1 – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Contractul de finanţare pentru cei 30,7 km de drum a fost semnat de viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, în vederea asigurării conectivităţii acestuia la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T).

În urma investiţiei, va creşte gradul de accesibilitate a oraşului Târgu Bujor şi a comunelor Vârlezi, Măstăcani, Fârţăneşti şi Folteşti situate în proximitatea reţelelor TEN–T (drum european E581 şi drum european E87), beneficiarii direcţi fiind cele aproape 40.000 de persoane din localităţile tranzitate de DJ 242.

Valoarea totală a investiţiei este de 72.206.493,07 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 67.948.448,90 lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

Ieri, Shhaideh a semnat un alt contract de finanţare de peste 42 milioane lei prin care 21,5 km din DJ 252 din judeţul Galaţi vor fi modernizaţi şi reabilitaţi prin fonduri europene, în vederea asigurării conectivităţii acestuia la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T). Este vorba de tronsoanele situate între localităţile Buciumeni – Nicoreşti – Cosmeşti – Movileni – Barcea, care au ca beneficiari direcţi peste 14.000 de persoane.

Până în prezent, au fost semnate cincisprezece contracte de finanţare pentru drumuri judeţene care urmează să fie reabilitate/modernizate prin POR 2014-2020, cu o valoare totală de peste 1,25 miliarde lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.