Peste 600 de copii, chemați la cabinete, pentru vaccinare!

0
1076

În afară de cei 247 de medici de familie din județul Galați, campania de vaccinare derulată în această perioadă este susținută și de 39 de asistenți medicali comunitari și 23 de mediatori sanitari, toți coordonați de DSP și angajați ai primăriilor localităților pe raza cărora lucrează aceștia. De asemenea, în cazul celor două comune din județul Galați care nu au medic de familie – Buciumeni și Bălășești – s-a dispus înființarea a două centre de vaccinare, la care derulează activitatea de vaccinare medici de familie din Poiana și Nicorești (pentru Buciumeni) și din Rădești (pentru Bălășești).

Acțiunea de vaccinare a populației este necesară, Direcția de Sănătate Publică Galați identificând la nivelul județului 4.836 de copii cu vârste de la zero luni la 9 ani care nu au fost vaccinați din varii motive (fie nu au fost aduși la medicul de familie pentru vaccin, fie erau bolnavi și nu au putut fi vaccinați, fie urmează să fie vaccinați). Din aceștia, 4.000 reprezintă copii cu vârste cuprinse între 1 și 9 ani și 836, copii cu vârste cuprinse între zero și 11 luni.

Începând de pe data de 12 iulie, de când la nivelul județului Galați au fost aduse și distribuite medicilor de familie 5.720 de doze de vaccin RRO, au fost identificați 661 de copii restanțieri la vaccinul RRO, copii care au fost chemați la cabinetele medicilor de familie.

Conform datelor centralizate la nivelul DSP Galați, de la finele lunii mai până astăzi, la nivelul județului Galați s-au înregistrat 65 de cazuri de îmbolnăviri cu rujeolă (34, în mediul urban – 16 la Galați, 18 la Tecuci și 28, în mediul rural), din care un deces – un bebeluș de 6 luni. Din cele 65 de cazuri, 53 de cazuri sunt confirmate, 9 sunt cazuri probabile, un caz infirmat și 2 cazuri se află în curs de investigare.

Din investigațiile medicale, rezultă că din cele 53 de cazuri confirmate cu rujeolă, 21 reprezentau pacienți nevaccinați, din cauză că erau neeligibili (nu au putut fi vaccinați din cauză că erau bolnavi sau au depășit vârsta maximă de vaccinare), 7 sunt copii vaccinați incomplet cu RRO (6 copii aveau făcută doar o doză de vaccin iar un copil avea doar două doze de vaccin făcute), în timp ce 37 sunt copii nevaccinați RRO din cauza refuzului părinților sau aparținătorilor legali.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.