Peste 500 de gălățeni, amendați pentru că se plimbă aiurea pe stradă

0
3229

Prefectura județului Galați informează că „toate efectivele din sistemul de siguranță și ordine publică din județul Galați sunt la datorie și acționează în sistem integrat pentru creșterea gradului de siguranță publică pentru cetățeni, dar și  pentru a preveni și limita răspândirea infecției cu noul Coronavirus – Covid 19.

Astfel, în ultimele 24 de ore echipe mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, poliție de frontieră, polițiști locali dar și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au verificat în sistem integrat, 1 270 de persoane aflate în izolare la domiciliu. A fost depistată o persoană care nu a respectat măsura izolării și a fost sancționată cu o amenda în cuantum de 1 000 de lei fiind condusă într-un centru de carantină.
De asemenea, fost controlate 151 de societăți comerciale.
Sancțiuni contravenționale aplicate: 557, în valoare de 487 040 lei, dintre care 552, în valoare de 474 040 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.
Conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, în județul Galați 155 de persoane se află în carantină instituționalizată, iar 4 615 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.
Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.
În ultimele 24 de ore, 40 persoane au primit avizul epidemiologic de a părăsi regimul de autoizolare la domiciliu și alte 4 persoane au ieșit din carantină.
Reamintim cetățenilor importanța respectării ordonanțelor militare, normelor de igienă și de distanțare socială”.

Totodată și Inspectoratul Județean de jandarmi Galați informează că „în perioada 23.03 – 27.03.2020, echipajele Jandarmeriei Galați au aplicat 98 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare nr. 2 și nr.3, valoarea totală fiind de 79.200 lei. Motivele invocate de către contravenienți au fost diverse: „Nu am știut!”, „Nu știu să citesc!”, „Lasă domnule că nu este nici un virus! Eu nu îl văd!”, „Am ieșit să mă plimb, nu fac nimic rău!” etc. Încă odată, atragem atenția asupra obligativității respectării tuturor recomandărilor făcute de către autorități”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.