Peste 47 milioane euro pentru reducerea emisiilor de carbon

0
1101

Peste 47 milioane euro este alocarea financiară dedicată apelului de proiecte din cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Est privind reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, a anunţat directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov, la Galaţi, în cadrul unei sesiuni de informare.

,,Alocarea financiară dedicată apelulului de proiecte aferent obiectivului specific Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă, din cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Est este de 47.210.001 euro, echivalentul a 215.957.431 lei. Fondul European de Dezvoltare Regională asigură 85% din valoarea unui proiect, cofinanţarea de la bugetul de stat este de 13%, iar contribuţia solicitantului este de minim 2%. Proiectele se pot depune începând cu 20 septembrie 2017 până pe 20 martie 2018. „, a spus Mihailov.

Potrivit sursei citate, vor fi finanţate acele activităţi care, printr-o abordare integrată, vor contribui în mod direct la reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi de alte gaze cu efect de seră.

,,Se finanţează investiţii destinate îmbunătăţirii transportului public urban de călători, cum ar fi cele în mijloacele de transport şi infrastructura utilizate pentru prestarea serviciului de transport public de călători, investiţii destinate transportului electric şi nemotorizat, dar şi alte investiţii destinate reducerii emisiilor de CO2 în zona urbană”, a precizat Mihailov

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.