Peste 4.000 de gălățeni și-au cumpărat sisteme individuale de încălzire cu bani de la Primărie. Plățile continuă

0
1227

Nu mai puțin de 4.012 de gălățeni și-au achiziționat sisteme alternative de încălzire și apă caldă (centrale termice de apartament, panouri radiante, boilere etc) cu ajutorul financiar de 3.000 de lei oferit de Primărie. Până la începutul acestei săptămâni, conform datelor furnizate de autorități, 6.860 de oameni au solicitat municipalității bani pentru a deveni independenți din punct de vedere termic, iar autoritățile estimează că, în prima jumătate a lunii octombrie, numărul beneficiarilor va depăși 5.000.

Chiar dacă pentru cei care vor solicita ajutorul financiar de 3.000 de lei după repornirea sistemului centralizat de termoficare, plățile vor fi făcute în primăvara anului viitor, odată cu sistarea furnizării căldurii și apei calde, primarul Ionuț Pucheanu îi îndeamnă pe oameni să se debranșeze și să opteze pentru un sistem alternativ.

„Îi rog pe gălățeni, și îi atenționez în același timp, să nu renunţe să îşi depună dosarele, atâta timp cât Primăria face plăţi până la momentul repornirii sistemului. Din primăvară, reluăm această procedură, pentru că sistemul centralizat de termoficare este păgubos pentru bugetul local şi ineficient pentru oameni. Vă dau doar un exemplu: numai cu apa caldă furnizată în luna aprilie, am avut, din nou, pierderi de peste 90 la sută, respectiv de 3,2 milioane de lei”, a declarat edilul-șef.

În condițiile în care, în prezent, conform estimările, doar aproximativ 20.000 de apartamente mai sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare, primarul spune că, cel mai probabil, aceasta este ultima iarnă în care autoritățile vor mai furniza agent termic.

În prezent, Calorgal face o nouă inventariere a consumatorilor, iar cel târziu la începutul lunii octombrie se va şti câte apartamente au mai rămas în sistem.

Chiar dacă unii dintre gălățeni sunt reticenți în a opta pentru un sistem alternativ de căldură și apă caldă, instalarea sistemului individual de încălzire aduce însă o serie de beneficii precum costuri lunare mai mici, confort și independență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.