Peste 300 de gălățeni au fost ajutați de bibliotecari să se înscrie pentru vaccinare și să-și plătească taxele și impozitele online

0
554

Peste 300 de gălăţeni au beneficiat până acum de serviciile bibliotecarilor din cadrul compartimentelor Referinţe electronice/Internet, de la sediu şi de la filialele Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”, primind asistenţă atât pentru înscrierea în platforma de vaccinare, cât şi pentru înscrierea şi realizarea de operaţiuni pe platforma Ghiseul.ro.

”Având în vedere dificultățile pe care unele persoane le întâmpină în folosirea serviciilor disponibile online, au existat, de asemenea, şi solicitări pentru sprijin în realizarea de conturi pentru utilităţile publice pe platformele dedicate (telefonie, electricitate, gaz, apă), pentru instruire în folosirea propriilor dispozitive mobile, inclusiv pentru efectuarea de plăţi facturi şi alte tipuri de tranzacţii.

Pe parcursul derulării acestui program de sprijin, aproximativ o treime din cei care au apelat la aceste servicii au intrat şi în posesia permisului de bibliotecă, în vederea accesării şi altor servicii de bibliotecă, precum împrumutul de cărţi şi documente multimedia, acces la sala de lectură, consultarea ziarelor şi revistelor la care biblioteca are abonament etc”, transmit reprezentanții Bibliotecii Județene ”V.A. Urechia”.

Serviciile disponibile la sediul şi la filialele bibliotecii sunt oferite în condiții de siguranță, în conformitate cu situația actuală,  pentru asigurarea condițiilor de distanțare necesare fiind necesară în prealabil o programare la numerele de telefon:

·         0236411037 / int. 132 – Oficiul Referințe electronice/Internet, sediul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”;

·         0336102037 / 0737042201 – Filiala Nr. 1 „Costache Negri” (Țiglina I);

·         0336100009 / 0737042202 – Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea” (Micro 40);

·         0336100095 – Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu” (Micro 20).

Proiectul, început în a doua jumătate a lunii ianuarie 2021, va continua și în perioada următoare. Amintim că, prin acest proiect, Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” și Consiliul Județean Galați vin în sprijinul gălățenilor oferindu-le suportul de care au nevoie pentru a utiliza platforma de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și pentru a-i învăța să folosească platforma Ghiseul.ro, cu ajutorul căreia pot plăti online taxele și impozitele locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.