Peste 300 de forțe de ordine, prezente la Zilele Galațiului

0
638

Timp de trei zile, peste 300 de jandarmi, polițiști, polițiști de frontieră, pompieri, polițiști locali, lucrători specializați în prevenirea traficului de persoane și a consumului de droguri se vor asigura că toți participanții la spectacolele organizate de Zilele municipiului Galați sunt în siguranță.

Având în vedere că în perioada 9 – 11 iunie, în municipiul Galați au loc o serie de evenimente publice prilejuite de sărbătorirea zilelor orașului, structurile de ordine publică și-au dimensionat dispozitivul de asigurare și menținere a ordinii publice, pentru a se asigura că sunt respectate măsurile de siguranță a cetățeanului, în toate cele trei zile de spectacole.

În zona scenei, cât și în zona food, vor fi dispuse patrule de ordine publică și efective de acțiuni speciale ale Jandarmeriei, Poliției, Poliției de Frontieră și Poliției Locale, cu rolul de a descuraja orice persoană care intenționează să comită fapte contrare legii și pentru a interveni cu operativitate dacă situația o va impune. De asemenea, polițiștii locali din cadrul structurilor de comerț și mediu vor intensifica controalele la vânzătorii autorizați și vânzătorii ambulanți, iar polițiștii rutieri, din cadrul Poliției Naționale și Poliției Locale vor constitui dispozitive de restricționare și dirijare a traficului rutier în punctele: intersecția străzii Navelor cu Bulevardul Marii Uniri (Faleza Superioară), Parc Viva cu Bulevardul Marii Uniri și intersecția străzilor Roșiori și Traian.

Vineri, sâmbătă și duminică, participanții la spectacolele organizate în zona Falezei Superioare se vor putea întâlni și discuta cu lucrătorii specializați ai Agenției Naționale Antidrog și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, de la care vor putea obține informații utile privind prevenirea consumului de droguri și a traficului de persoane, în acest sens fiind amplasat și un punct de informare, pe Faleza inferioară.

La rândul lor, pompierii gălățeni și paramedicii SMURD se vor afla în zona de spectacol, pentru a gestiona prompt orice situație de urgență și acordarea primului ajutor. În perimetrul zonei va fi amplasat o autospecială SMURD cu paramedici, iar în zona scenei va fi dispusă o autospecială de stins incendii.

Pentru prevenirea oricăror incidente, facem următoarele recomandări:
– în cazul în care participanții sunt însoțiți de către copii, să le acorde o atenție deosebită, deoarece se pot rătăci cu ușurință;
– cetățenii să acorde atenție bunurilor personale și să nu lase bagaje nesupravegheate;
– participanții să nu se implice în scandaluri sau fapte care pot tulbura ordinea publică;
– nu țineți banii, cheile și actele personale în același loc;
– nu păstrați banii în buzunarele exterioare ale vestimentației;
– țineți cont că buzunarele de la spatele pantalonilor sunt foarte vulnerabile.

Precizăm că în zona de desfășurare a spectacolelor și în zona food, pe Faleza Superioară, între toate punctele de restricționare a traficului rutier, este interzis accesul cu biciclete și/sau trotinete, acesta fiind permis doar pe Faleza Inferioară și pe străzile/aleile adiacente Falezei Superioare.

De asemenea, atragem atenția că în conformitate cu prevederile Codului Aerian este interzis zborul dronelor deasupra mulțimii, la o înălțime mai mică de 300 m și pe o rază de 600 m față de dronă, iar încălcarea prevederii legale atrage sancțiuni contravenționale, amenda fiind între 25.000 și 50.000 lei, iar în situația în care proprietarul dronei nu posedă documentele de certificare prevăzute de lege, fapta sa constituie infracțiune.

Pentru orice sesizare, cetățenii se vor putea adresa forțelor de ordine din dispozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.