Peste 3.300 de amenzi, aplicate de poliţiştii locali pentru încălcarea măsurilor din starea de alertă

0
646

Peste 3.300 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 490.000 lei, au aplicat polițiștii locali în urma activităților întreprinse pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020. Oamenii legii au acționat în vederea asigurării climatului de ordine publică, siguranță rutieră și comerț stradal pe perioada instituirii „stării de alertă”, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei cu COVID-19.

Cele mai multe dintre amenzi au fost date de secțiile de ordine publică (3.149 sancțiuni contravenționale, în valoare de 422.730 lei). Au mai aplicat sancțiuni pentru încălcarea Legii nr. 55/2020, de: Serviciul Siguranță Rutieră (63 amenzi), Serviciul Control Activități Comerciale (60 sancțiuni), Serviciul Intervenție Rapidă și Transport Valori (67 amenzi).

Polițiștii locali au acționat pe toată raza municipiului Galați, cu precădere în zonele aglomerate, în piețele agroalimentare, în zonele de promenadă (Faleza Superioară, Faleza Inferioară, Grădina Publică, Esplanadă – zona ,,P”- uri, zona Vila ,,Belvedere”, strada Domnească, bulevardul Dunărea etc.), cât și în apropierea unităților de învățământ.

În perioada analizată s-au efectuat verificări în peste 11.000 mijloace de transport în comun, fiind sancționați contravențional cu acest prilej 393 călători. Cei în cauză au fost descoperiți că nu purtau mască de protecție individuală, valoarea sancțiunilor aplicate fiind de peste 10.000 lei.

La rândul lor, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale, au acționat cu forțe proprii sau în comun cu personal din cadrul structurilor de ordine publică, cu precădere în piețele agroalimentare (Piața Basarabiei, Piața Centrală, Piața Micro17, Piața Micro 19 și Piața Micro 39), ocazie cu care s-au efectuat verificări la un număr de 48 societăți comerciale și 163 persoane fizice.

Tot în primul trimestru al anului 2021, polițiștii locali au verificat peste 8. 200 de persoane aflate în autoizolare, iar 141 dintre acestea nu au fost găsite la locul declarat (parte erau internate în unitățile medicale sau izolate la alte adrese). În aceste situații, concomitent cu aplicarea măsurilor legale s-a procedat la anunțarea Direcției de Sănătate Publică cât și a Secției din cadrul Poliției Municipiului Galați.

“În perioada de referință, polițiștii locali au desfășurat cu precădere activități specifice pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub conducerea operațională a Poliției Municipiului Galați, rezultatele fiind în concordanță cu scopul urmărit, adică reducerea infectării și limitarea restricțiilor.

De asemenea, de la debutul campaniei naționale de vaccinare a populației, în municipiul Galați, toate centrele de vaccinare au fost repartizate pentru ordine și siguranță publică, respectiv monitorizarea Poliției Locale, astfel că, pe lângă centrele stabilite pentru carantinarea sau izolarea persoanelor stabilite de Direcția de Sănătate Publică, care sunt în competența noastră, avem și aceste locații.

În perioada următoare, chiar dacă Poliția Locală nu se mai află sub conducerea operațională a Poliției Municipiului Galați, vor fi executate aceleași activități pentru prevenirea și reducerea pandemiei cu o mai mare intensitate în perioada premergătoare și de Sărbătorile Pascale”, a precizat Petrică Hahui, director general Poliția Locală Galați.

 

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 15 =