Peste 260 de garaje și grădini desființate pentru modernizarea Drumului de Centură

0
26507

Primăria municipiului Galați a făcut încă un pas în procedurile de pregătire a lucrărilor de extindere și modernizare a Drumului de Centură, cel mai important proiect de infrastructură, în valoare de circa 40 de milioane de euro, ce va fi realizat de Consiliul Județean Galați, în parteneriat cu administrația publică locală. Cum lucrările de modernizare a Drumului de Centură constau în extinderea la patru benzi a șoselei, este necesar un spațiu liber de-a lungul căii rutiere, fiind vorba despre zona care în prezent este ocupată de garaje și grădini, pe porțiunea cuprinsă între zona Depozit și Talcioc.

În consecință, Primăria municipiului Galați a notificat 100 de posesori de contracte de concesiune pentru tot atâtea garaje și 164 de posesori de contracte de concesiune pentru tot atâtea grădini să elibereze spațiile și construcțiile provizorii.  Notificările au fost trimise de Primărie la finele anului trecut (pe 20, 21 și 28 decembrie), urmând ca în termen de 20 de zile de la primirea prin poștă a acestora, utilizatorii să elibereze terenurile. Conform legii, dar și a procedurilor aplicate de Primărie și în alte cazuri de demolare a garajelor, utilizatorii pot elibera terenurile și pot demola construcțiile provizorii pe banii lor, în caz contrar, după expirarea termenului de 20 de zile, Primăria se va ocupa de aceste lucrări, urmând să recupereze contravaloarea lucrărilor de la cei în cauză. Deja zeci de posesori de garaje au stabilit înțelegeri cu diverse persoane fizice sau firme pentru evacuarea și demolarea construcțiilor, imaginile de pe Drumul de Centură demonstrând că majoritatea garajelor erau, de fapt, folosite drept depozite de vechituri sau ateliere ilegale de construcții sau reparații și mai puțin pentru protejarea mașinilor.

Reamintim că CJ Galați a depus documentația necesară obținerii unei finanțări europene în valoare de 40 de milioane de euro pentru modernizarea și extinderea Drumului Viilor (Drumul de Centură). Pentru ca acest lucru să fie posibil, Primăria și CL Galați au cedat artera de circulație din administrarea municipalității în cea a CJ Galați – singura instituție publică ce ar putea obține finanțarea respectivă. După modernizare, drumul de centură al Galațiului va avea patru benzi de circulaţie, un pod hobanat (edificat pe porțiunea cuprinsă între Talcioc și blocurile ANL, pentru a scoate traficul greu din oraș și a fluidiza circulația), trei sensuri giratorii, piste pentru biciclete, trotuare pentru pietoni şi iluminat public modern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.