Peste 250 de jandarmi se instruiesc pentru acordarea primului ajutor

0
720

Timp de șase luni, peste 250 de jandarmi gălățeni din structurile de ordine publică și cele de pază și protecție instituțională se vor pregăti pentru acordarea primului ajutor medical. Activitatea face parte dintr-un program de pregătire a personalului Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru a face față unei situații care implică acordarea ajutorului medical de urgență, jandarmii gălățeni din structurile de ordine publică și cele de pază și protecție instituțională vor parcurge un program de pregătire susținut de către paramedici SMURD, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Galați. Activitatea de pregătire cuprinde ore teoretice și practice, în vederea formării deprinderilor pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de prim ajutor fără echipament, cât și pentru formarea deprinderilor de folosire a defibrilatoarelor semiautomate care se găsesc în spații publice.

Pregătirea personalului nostru se face în Cazarma Jandarmeriei, iar timpul de instruire alocat unei serii este de două zile, cu o durată de 8 ore/zi. Pentru a se beneficia de cât mai multe informații, iar orele pregătire practică să fie suficiente pentru a se învăța deprinderile acordării primului ajutor, seriile de pregătire sunt constituite din 16 jandarmi.

La finalizarea cursului, jandarmii gălățeni vor susține un test în fața instructorilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Galați, care vor aprecia dacă personalul evaluat a deprins noțiunile de acordare a primului ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.