Peste 23 de milioane de lei pentru centralele gălățenilor. Mii de persoane au cerut ajutor financiar de la Primărie

0
1068

Nu mai puțin de 7.890 de gălățeni au cerut Primăriei ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru a-și achiziționa echipamente de încălzire și apă caldă, părăsind astfel sistemul centralizat de termoficare. Așa cum v-am mai informat, 31 octombrie a fost termenul limită până la care oamenii puteau solicita autorităților acești bani, programul urmând să fie relansat din primăvara anului viitor, odată cu sistarea, la data de 1 aprilie, a furnizării de căldură și apă caldă în sistem centralizat.

Potrivit informațiilor oferite de autorități, până miercuri dimineaţă, fuseseră emise şi expediate 7.346 de dispoziţii către solicitanţi, dintre care 7.271 favorabile, în sensul că oamenilor le-a fost aprobat dosarul şi vor primi banii în curând, iar 75 de dispoziţii de respingere a acordării ajutorului financiar de 3.000 de lei.
Până miercuri, autorităţile făcuseră plăţi către 5.336 de persoane, urmând ca în această perioadă să își primească banii și ceilalți solicitanți. Conform estimărilor, Primăria va plăti în total peste 23 de milioane de lei pentru sistemele alternative de încălzire ale gălățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.