Peste 20 de unităţi de învăţământ, în concursul de reciclare cu premii de sute de mii de lei. Încă puteţi participa!

0
1465

Concursul „Fii activ! Colectează selectiv”, lansat de municipalitate în urmă cu aproximativ o lună, pentru care autorităţile au pus în joc premii de sute de mii de lei, a atras zeci de unităţi de învăţământ.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, până la acest moment au participat la concurs 23 de unităţi de învăţământ (din cele 50 înscrise), care au strâns 15 tone de materiale reciclabile. „Le mulţumim tuturor directorilor acestor unităţi şi cadrelor didactice pentru implicare şi pentru rezultatele obţinute. De asemenea, îi invităm să participe şi pe ceilalţi care deja s-au înscris la concurs. Trebuie să înţelegem cu toţii importanţa colectării selective a deşeurilor, iar elevii sunt cei care, de cele mai multe ori, devin un exemplu pentru toţi membrii comunităţii. Succes tuturor participanţilor!”, a spus primarul Ionuţ Pucheanu.

Din perspectiva atingerii unui grad de colectare selectivă de 50% până în 2020, implementarea unor acţiuni, în sensul dezvoltării şi completării sistemului de colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile în municipiul Galaţi, trebuie să conducă spre o creştere a gradului de colectare selectivă a materialelor reciclabile şi o diminuare a cantităţilor de deşeuri municipale şi asimilabile, colectate şi trimise spre depozitare. Una dintre acţiuni este organizarea unui concurs în unităţile şcolare din municipiul Galaţi (”Fii activ! Colectează selectiv”), în asociere cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi. Prin intermediul acestei acţiuni municipalitatea vizează pe de o parte conştientizarea elevilor cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor, dar şi creşterea gradului de colectare selectivă la sursă a materialelor reciclabile”, informează Biroul de Presă al Primăriei.

Rezultate aşteptate în urma derulării concursului ”Fii activ! Colectează selectiv” la nivelul şcolilor din municipiul Galaţi:

1. Conștientizarea elevilor în ceea ce priveşte importanţa colectării selective a deşeurilor

2. Creşterea gradului de colectare selectivă a materialelor reciclabile

3. Reducerea cantităţii de deşeuri menajere de la punctele de colectare va conduce la o reducere a costurilor de operare la fluxul de menajer;

4. Reducerea cantităţii de deşeuri menajere va conduce la reducerea sau eliminarea cheltuielilor generate de taxa pe tona de deşeu depozitat;

5. Creşterea cantităţilor de materiale reciclabile colectate va determina reducerea cantităţii de deşeuri depozitate şi implicit reducerea sau eliminarea taxei anuale plătită de Primăria municipiului Galaţi la fondul de mediu.

Perioada de desfăşurare a concursului este 12 februarie 2018-15 iunie 2018.

Premiile sunt:

Premiul I – 25.000 lei

Premiul II – 22.500 lei

Premiul III – 20.000 lei

Menţiuni:

Menţiunea 1 – 15.000 lei

Menţiunea 2 – 12.500 lei

Menţiunea 3 – 10.000 lei

Menţiunea 4 – 7.500 lei

Menţiunea 5 – 5.000 lei

Menţiunea 6 – 2.500 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.