Peste 2.400 de amenzi, de aproximativ 720.000 lei, aplicate de poliţiştii locali în opt luni

0
877

Cele mai mari planuri de măsuri, “Grupuri de cartier” şi “Gospodărirea Municipiului 2020”, derulate timp de opt luni, în intervalul 1 martie – 30 noiembrie, de către Poliția Locală Galați, și care au pus accent pe activitățile de ordine și liniște publică și curățenia localității, au ajuns la final.

Bilanţul celor două acţiuni:  peste 2.400 de sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de aproximativ 720.000 lei.

Pe perioada derulării Planului de măsuri “Grupuri de cartier”, oamenii legii au sancționat un număr de 1.112 persoane, valoarea amenzilor depășind 179.000 lei. Deasemnea, au fost dispersate 265 de grupuri și au fost depistate 16 fapte cu caracter penal (deținere de substanțe interzise, distrugere, tâlhărie, furt material lemnos, etc.).

În cadrul Planului de măsuri “Gospodărirea Municipiului 2020”, oamenii legii au aplicat 1.335 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 543.000 lei. Cele mai multe dintre amenzi au fost date pentru aruncare /abandonare /depozitare deșeuri, un număr de 888. Pentru afectarea spațiului verde au fost aplicate 264 de sancțiuni, iar pentru deținere/creștere/plimbare animal de companie, au fost date alte 162 de amenzi.

Polițiștii locali, pe durata derulării acestui plan de măsuri, au constatat și patru fapte cu caracter penal.

“Cele două planuri de măsuri fac parte din prioritățile Poliției Locale Galați pentru anul 2020. Acestea s-au derulat conform calendarului stabilit la începutul anului, poate cu mai puțină fermitate având în vedere evoluția infectării cu noul coronavirus. Dar, indiferent de situație sau mutațiile survenite în spectrul infracțional și contravențional din municipiul Galați, pentru Poliția Locală cele două direcții de acțiune rămăn ca priorități și pentru anul 2021, și anume asigurarea ordinii și liniștii publice în funcție de situația aplicativă și sesizările cetățenilor, precum și păstrarea unui mediu curat”, a declarat Petrică Hahui, director  general Poliția Locală Galați.

 

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 5 =