Peste 100 de indicatoare noi, montate pe drumurile județene

0
930

Nu mai puțin de 125 de indicatoare rutiere vor fi montate, în această perioadă, pe cele mai circulate drumuri administrate de Consiliul Județean (CJ) Galați, pentru semnalizarea corespunzătoare a căilor de comunicații. Este vorba despre DJ 251 Smârdan – Pechea, DJ 255 intersecţia cu DN25  – Izvoarele – Slobozia Conachi – Rediu – Cuca, DJ 261 A  intersecţia cu DN24 D – Scânteieşti – Frumuşiţa şi pe DJ 254 intersecţia cu DN25 – Iveşti – Călmăţui- Costachi Negri.

“Astfel de lucrări sunt necesare pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă în traficul rutier. Intervenim periodic pentru refacerea semnalizării pe drumurile judeţene, în urma consultărilor cu specialişti în siguranţa circulaţiei. Anul acesta au fost  montate alte 250 de indicatoare rutiere, iar în 2016 am reuşit să montăm 180 de indicatoare rutiere în dreptul unităţilor de invăţământ. De asemenea, toate proiectele de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene includ şi partea de semnalizare cu indicatoare rutiere. Pentru viitoarele intervenţii lucrăm, alături de Poliţia Rutieră, la identificarea porţiunilor de drum judeţean unde indicatoarele rutiere lipsesc sau trebuie înlocuite. Respectarea lor salvează vieţi!”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Potrivit Biroului de Presă al CJ, pe drumurile menționate vor fi montate indicatoare rutiere de avertizare (curbe deosebit de periculoase,  curbe stânga –dreapta), de prioritate (cedează trecerea, drum cu prioritate şi oprire), de interzicere şi restricţie (limitare de viteză şi sfârşitul limitării de viteză) şi de informare (trecere de pietoni).

Valoarea celor 125 de indicatoare rutiere, a stâlpilor de susţinere şi a accesoriilor pentru montarea indicatoarelor este de 17.274 lei, fără TVA. Montarea indicatoarelor rutiere va fi realizată de către Serviciul Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi. Termenul de finalizare este 15 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.