Peste 100 de gălățeni, ajutați de bibliotecarii de la ”V.A. Urechia” să se programeze pentru vaccinare și să plătească online taxele și impozitele

0
921

”De la începutul săptămânii trecute, de când Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Consiliul Județean Galați și-au arătat disponibilitatea de a-i sprijini pe gălățeni să utilizeze platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 și Ghișeul.ro, peste 100 de persoane au beneficiat de sprijinul bibliotecarilor din cadrul compartimentelor Referințe electronice/internet de la sediul central și filialele implicate în acest proiect”, anunță reprezentanții Bibliotecii Județene ”V.A. Urechia”.

Cele peste 100 de persoane au cerut sprijinul bibliotecarilor pentru a se înregistra pe #ROVACCINARE – platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, pentru a parcurge pașii pentru programarea vaccinării (atunci când aceasta a fost posibilă), pentru a-și face cont pe platforma Ghişeul.ro în scopul efectuării de plăți și/sau obținerii de informații cu privire la cuantumul impozitelor și a taxelor locale sau a accesa alte servicii disponibile prin intermediul Internetului (cum ar fi programarea online pentru eliberarea cărții de identitate, crearea de conturi și plata utilităților etc.).

Exemplul Bibliotecii Județene ”V.A. Urechia” a fost urmat și de alte biblioteci din țară, care au cerut asistență și sfaturi de la colegii lor din Galați.

Serviciile disponibile la sediul central și la filialele bibliotecii sunt oferite în condiții de siguranță, în conformitate cu situația actuală, pentru asigurarea condițiilor de distanțare fizică fiind necesară în prealabil o programare la unul dintre numerele de telefon:

  • 0236411037 / int. 132 – Oficiul Referințe electronice/Internet, sediul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”;
  • 0336102037 / 0737042201 – Filiala Nr. 1 „Costache Negri” (Țiglina I);
  • 0336100009 / 0737042202 – Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea” (Micro 40);
  • 0336100095 – Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu” (Micro 20).

Proiectul dedicat comunității gălățene va continua. Bibliotecarii îi vor sprijini, mai departe, pe toți cei care le vor solicita ajutorul și le vor oferi asistența necesară pentru a utiliza cele două platforme, dar și alte servicii online, în funcție de nevoile fiecărei persoane.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − eight =