Peste 10 milioane de lei pentru modernizarea intrării în Galaţi dinspre Tecuci. Când încep lucrările

0
1760

După ce, anul acesta, municipalitatea a demarat ample lucrări pentru refacerea intrării în Galaţi dinspre Brăila, anul viitor va veni rândul intrării în oraş dinspre Tecuci. Un proiect aşteptat de mulţi ani de gălăţeni, în condiţiile în care zona, aşa cum arată acum, nu face cinste oraşului.

Primăria a anunţat că contractul pentru resistematizarea străzii Brăilei, între bulevardul Dunărea şi intrarea în municipiul Galaţi (fost DN 2B Tirighina) a fost câştigat de Asocierea Citadina 98 S.A. – Tancrad S.R.L. – SPC Elite Consulting S.R.L. cu o propunere financiară de 10.154.959, 89 lei. „Conform contractului, în zona menţionată urmează să fie refăcut complet segmentul de la Nalba până la intrarea în oraş. Vor fi realizate două sensuri giratorii, unul la Nalba pentru a facilita accesul conducătorilor auto care merg spre Barboşi sau pe Şoseaua de Centură spre Brăila. Al doilea sens giratoriu, cel de la intrarea în Galaţi, va fi redimensionat astfel încât să poată prelua traficul greu şi să fie fluidizată circulaţia. Proiectul prevede inclusiv extinderea reţelei de iluminat public, refacerea trotuarului şi realizarea unei piste pentru biciclişti”, a informat Biroul de Presă al instituţiei. Firmele au la dispoziţie 45 de zile pentru proiectare şi patru luni pentru execuţia lucrărilor, din momentul în care va fi dat ordinul de începere.

„Intrările în municipiul Galaţi reprezintă cartea noastră de vizită şi de aceea vom realiza proiecte ample pentru reabilitarea lor”, declara primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în urmă cu ceva vreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.