Peste 1.400 de petiții şi sesizări la Poliția Locală

0
432

În primele nouă luni ale anului 2021, pe adresa Poliției Locale Galați au fost înregistrate aproximativ 1.400 de petiții/sesizări, iar 60 de persoane s-au prezentat în audiență.

Cea mai solicitată structură din cadrul Poliției Locale, cu un număr de 511 petiții înregistrate, continua să fie Serviciului Disciplina în Construcții și Afișajul Stradal. La acest capitol, în continuare gălățenii reclamă: lucrări de construcții (modificări interioare) executate în apartamente proprietate privată din condominii, lucrări de construcții executate la imobile proprietatea Municipiului Galați și lucrări de construcții la imobile clasificate monumente istorice sau imobile aflate în zona de protecție a monumentelor istorice.

Pentru perioada analizată, în clasamentul sesizărilor venite din partea cetățenilor, pe locul doi se poziționează sesizările care au intrat în competența de soluționare a polițiștilor din cadrul Serviciului de Protectie a Mediului. În primele nouă luni ale anului 2021, au fost primite peste 200 de sesizări.

Principalele aspecte reclamate fac referire la: modul de gestionare a deșeurilor (colectare, transport și eliminare/depozitare necorespunzătoare/imbole insalubre/lipsă contracte salubrizare), afectarea spatiului verde precum și a arborilor și arbustilor (construcții pe spațiul verde/tăiere arbori sau arbuști/vatamare arbori sau arbuști), creșterea/deținerea animalelor, zgomotul generat de diverse activități, praful/fumul/mirosul generat de diverse activități comerciale, deversarea de ape uzate, etc.

A treia poziție în top-ul petițiilor înregistrate la Poliția Locală Galați, în intervalul ianuarie – septembrie 2021, este ocupată de Serviciul Siguranță Rutieră, cu 167 sesizări. Pe acest domeniu de activitate, cele mai multe reclamații fac referire la opriri/staționări neregulamentare, trafic îngreunat, mașini abandonate, blocare căi de acces, garaje, etc.

Tot referitor la petițiile înregistrate la Poliția Locală Galați, cumulat, cele cinci secții de ordine publică au primit din partea gălățenilor un număr de 394 de petiții. Cetățenii municipiului au reclamat acte de tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate, dar și murdărirea domeniului public.

Mai trebuie precizat că un număr important de petiții, 63 la număr, a primit spre soluționare și Serviciul Control Activități Comerciale.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 6 =