Peste 1.100 de lucrători MAI asigură paza şi protecţia celor 436 de secţii de votare din judeţ

0
1073

Structurile teritoriale gălăţene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au angrenat peste 1.100 de lucrători în organizarea și desfășurarea Alegerilor Parlamentare din decembrie 2020 şi au luat toate măsurile, din competență, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică și buna derulare a procesului electoral.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Galați, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Galați și Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Serviciul Regional al Poliției Transporturi Galați), se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul electoral.

În acest context, precizăm că 400 de polițiști vor asigura paza și protecția la 162 de secții de votare, amplasate în 102 locații de pe raza județului Galați, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, peste 210 poliţişti se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină la orice incidente.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați va avea în responsabilitate 82 de secții de votare, dispuse în 53 de locații, unde vor fi prezenți, în ziua alegerilor, peste 190 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de jandarmi, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului materialelor necesare votului, precum și a urnei mobile.

70 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați asigură desfășurarea in bune condiții a procesului electoral.

Premergător alegerilor, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii I.S.U. au desfășurat activități de recunoaștere în teren, pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Totodată, 284 de polițisti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași/Serviciul Teritorial al Politiei de Frontieră Galați și Sectoarele Poliției de Frontieră Galați, Foltești și Oancea vor asigura paza și supravegherea a 95 de secții de votare aflate în zona de competență.

În acest context, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.