Pestă porcină la Suceveni

0
1389

Specialiștii au confirmat mai multe cazuri de pestă porcină descoperite la cinci porci care se aflau într-o gospodărie aflată la 6 km distanță de comuna Suceveni. În afară de cei cinci porci bolnavi, autoritățile au luat măsura sacrificării și restului de 15 porci care se aflau în gospodărie. „Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Pestă Porcină Africană a confirmat, astăzi, prezența virusului Pestei Porcine Africane la porcii dintr-o anexă gospodărească localizată în extravilan, la o distanță de 6 km de comuna gălățeană Suceveni”, informează ISU Galați.

Conform procedurilor, pentru a preveni răspândirea bolii, au fost sacrificați atât porcii bolnavi, in număr de cinci cât și cei care au fost în contact cu aceștia, în număr de 15, după care s-a realizat ecarisarea cadavrelor. Totodată, gospodăria respectivă a fost dezinfectată, iar proprietarul a primit interdicție de a aduce noi animale în gospodărie sau de a scoate din gospodărie alte animale.

Potrivit ISU Galați, Centrul Local de Combatere a Bolilor Galați s-a reunit pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, precum și pentru adoptarea zonelor de restricții. Focarul a fost notificat către structurile omoloage din cadrul Comisiei Europene.  Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Reamintim că in județul Galați, ca în toată țara, sunt interzise târgurile de animale vii, iar la punctul de coborâre de pe bacul ce face legătura între Tulcea și Galați, DSVSA Galati a impus ca măsură preventivă instalarea unui covor îmbibat cu dezinfectant, peste care trec toate autovehiculele care vin disnpre Tulcea la Galați.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.