Pericol pe Prut!

0
577

Sistemul de Gospodărire a Apelor(SGA) Galaţi monitorizează noua viitură cere se propagă pe râul Prut, în urma precipitaţiilor abundente din ultimele zile căzute pe teritoriul Ucrainei, şi care va depăşi cotele de pericol, informează Administraţia Bazinală de Apă(ABA) Prut-Bârlad.

SGA Galaţi a luat măsuri de organizare a permanenţei personalului, a utilajelor şi mijloacelor de transport, dar şi pregătirea unor cantităţi suficiente de materiale şi mijloace, în caz de intervenţie.

Totodată, personalul tehnic supraveghează nivelurile şi debitele pe cursurile de apă şi la construcţiile hidrotehnice cu rol de apărare din administrare şi monitorizeză în permanenţă situaţia din teren.

La nivelul judeţului Galaţi s-a discutat cu Prefectura, ISU şi Direcţia Silvică pentru a se îndepărta blocajele apărute pe râul Prut, respectiv vegetaţie şi copaci căzuţi în albie.

ABA Prut-Bârlad avertizează populaţia să evite trecerile cu vehicule prin vaduri, utilajele aflate în apropierea albiilor trebuie să fie retrase şi să nu desfăşoare activităţi în zonele adiacente albiilor acestora, în această perioadă, în zonele aflate sub avertizări, în special Cod Roşu şi Portocaliu.

,,S-a prelungit Codul Roşu hidrologic emis de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor până în data de 26 iunie la ora 24:00, pe cursul de apă Prut – sector amonte Acumularea Stânca-Costeşti. Din cauza precipitaţiilor din ultimele zile, căzute pe teritoriul Ucrainei, în prezent se propagă o nouă viitură pe râul Prut care, conform estimărilor efectuate atât de către hidrologii români şi specialiştii Apelor Române, cât şi de omologii din Ucraina va depăşi cotele de pericol”, se spune în comunicatul ABA Prut-Bârlad.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − 5 =