Percheziții la ISU Galați, pentru sirenele de alarmare publică

0
1281

Procurorii militari din cadrul Parchetului Militar Iași au ajuns, astăzi, la sediul ISU Galați, unde au efectuat mai multe percheziții într-un dosar penal.  Potrivit instituției de anchetă, citată de presa națională, „în acest moment, nu s-a dispus începerea urmăririi penale față de nicio persoană și nu s-a luat nicio măsură preventivă. În cauză urmează să se efectueze alte acte de urmărire penală și administrarea de noi probatorii în scopul aflării adevărului și soluționării legale a dosarului”.

Pentru instrumentarea cazului, procurorii militari au efectuat percheziții în biroul șefului ISU Galați, col. Ion Toma, dar și în sediul Protecției Civile, care funcționează într-o clădire a CJ Galați. Deși din biroului șefului ISU Galați, procurorii nu au luat nimic, col. Ion Toma a mers, apoi, la DGA Galați, pentru completarea procesului-verbal de percheziție, însă acestuia nu i s-a adus la cunoștință nici o acuzație și nici nu i s-a spus că ar avea calitate procesuală în dosar. Totodată, DGA Galați nu a făcut nici o declarație în acest caz.

Surse neoficiale arată că ancheta ar fi leagtă de o inventariere, făcută în 2018,  a sistemului de înştiinţare şi alarmare, fiind vorba despre sirenele de alarmare publică, folosite atât în municipiul cât și în județul Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.