Percheziții în raiul cămătarilor din Galați

0
864
Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați fac cercetări într-un dosar penal în care mai multe persoane sunt cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, camătă și șantaj.
”În această dimineață, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați acționează în vederea destructurării unei grupări bănuite de camătă și șantaj.
În cadrul acțiunii, vor fi puse în executare 10 mandate de percheziție domiciliară și mai multe mandate de aducere”, se arată într-un comunicat BCCO Galați.
Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu anul 2011, gruparea, constituită din șapte membri, ar fi oferit împrumuturi către diverse persoane fizice și juridice, pentru care au pretins sume de bani importante cu titlu de dobândă.
”Pentru a obliga victimele să plătescă acești bani, membrii grupării ar fi apelat la amenințări și șantaj și ar fi reușit să obțină, în acest fel, aproximativ 1.445.000 lei și 110.000 euro”, mai precizează BCCO Galați.
Polițiștii, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T, continuă activitățile investigative pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost săvârșite faptele și pentru probarea întregii activități infracționale a persoanelor în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.