Percheziții după traficanții de țigări

0
945

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Galați, cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Inspectoratul General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, au destructurat o grupare infracțională specializată în contrabandă cu țigări. ,,În cadrul acțiunii au fost efectuate 8 percheziții domiciliare și au fost conduse la audieri 8 persoane.În paralel cu efectuarea perchezițiilor a fost organizat și un flagrant, fiind depistată în trafic o autoutilitară în care au fost găsite, în spații disimulate, 8.243 de pachete țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova .În urma cercetărilor a rezultat că, în perioada februarie – mai 2019, gruparea infracțională ar fi introdus, în mod fraudulos, în țară, cantitatea de 74.187 de pachete țigarete din Republica Moldova.
În urma acțiunii au fost identificate și ridicate în vederea cercetărilor, 4 autoturisme care ar fi fost folosite în activitatea infracțională.
În cauză, s-a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 36 de ani, aceștia fiind cercetați pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată, în formă continuată”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Galați.
Acţiunea a fost organizată cu sprijinul S.I.A.S., Brigada Autostrăzi, I.J.J. Galați, I.J.J. Ialomița și I.G.P.F și a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
La data de 6 mai a.c., Judecătoria Târgu Bujor, în baza propunerii făcute de parchet, a admis cererea de arestare preventivă a unui bărbat de 29 de ani, care a fost prins în flagrant, de polițiștii Postului de Poliție Oancea, în noaptea de 4/5 mai, în timp ce transporta, într-un compartiment special amenajat, 34 930 de pachete țigarete de contrabandă, de proveniență Ucraina.Din cercetări a reieșit că persoana în cauză ar face parte din aceeași gruparea infracțională, specializată în contrabanda cu țigări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.