Percheziții domiciliare într-un dosar de fraudă informatică

0
380

La data de 19 decembrie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Galați – Compartimentul Combaterea Infracțiunilor Economice, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară în municipiul Baia Mare și în județul Maramureș, la persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă informatică.
Din cercetări a reieșit că, prin utilizarea unui portal web, persoanele cercetate ar fi transmis mesaje persoanelor vătămate, în numele unei unități bancare, cu mențiunea că tranzacția financiară nu s-ar fi realizat, determinând astfel persoanele vătămate să efectueze mai multe plăți pentru același produs pe care, ulterior, nu l-ar mai fi primit.
Patru persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, iar una dintre acestea a fost condusă la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, față de aceasta fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore.
Aceasta din urmă a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați și a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.