Pensii majorate pentru 260.000 de pensionari

0
1970

Deputatul gălățean Roșca Lucreţia a promovat o inițiativă legislativă care aduce creșteri de pensii pentru circa 260.000 de pensionari, informează purtătorul de cuvânt al PSD Galați, Claudiu Brînzan.

“În fapt, propunerea legislativă vizează completarea aliniatului 3 din articolul 169 din legea 263 din 2010, prin care se rezolvă situația tuturor persoanelor care au desfășurat activități în grupa I și II de muncă și condiții special de muncă, deoarece actuala formă a legii crea confuzii și interpretări ambigue. În ceea ce privește persoanele care au desfășurat activități în locuri de muncă încadrate în condiții speciale după 01.04.2001 și în grupa I și II de muncă până la 01.04 2001, la determinarea punctajului mediu anual s-au utilizat stagii complete de cotizare mai mici. Inițiativa deputatului gălățean Lucreția Roșca vine cu corectarea acestor punctaje, astfel încât pensionarii care beneficiază de grupa I și II de muncă vor avea parte de creșterea punctajelor anuale pentru perioada 01.04.2001 – 02.11.2008. Astfel, în urma modificării aliniatului 3 din articolul 169, acesta va avea următorul conținut:

“În cazul persoanelor prevăzute la aliniatul 2, la numărul total de puncte realizat de acestea până la data prezentei recalculări se adaugă numărul de puncte corespunzătoare majorării rezultate în urma prevederilor aliniatului 1 la determinarea punctajului mediu anual utilizându-se stagiile complete de cotizare prevăzute de lege, respectiv stagiul de cotizare aferent deciziei aflate în plată în momentul recalculării”.

Modificarea legislativă inițiată de deputatul Lucreția Roșca este deosebit de importantă pentru pensionarii din Galați, având în vedere că majoritatea siderurgiștilor au fost încadrați în grupele I și II de muncă.

Impactul bugetar este de aproximativ 700 milioane de lei. De subliniat este faptul că deputatul liberal de Galați Victor Paul Dobre a votat împotriva acestei inițiative legislative”, a transmis purtătorul de cuvânt al PSD Galați, Claudiu Brînzan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.