Pelerinajul luminii – Lumina Sfântului Apostol Andrei

0
1022

În ajunul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, conform unei frumoase tradiţii păstrate în Arhiepiscopia Dunării de Jos, s-a desfăşurat Pelerinajului Luminii – Lumina Sfântului Apostol Andrei, ajuns anul acesta la cea de a XVII-a ediţie.

Evenimentul a fost organizat, ca în fiecare an, de către Arhiepiscopia Dunării de Jos în cooperare cu filialele gălăţene ale Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România şi Ligii Studenţilor.

De asemenea, au fost prezenţi şi membri A.S.C.O.R. din Bucureşti şi de la alte filiale din ţară.

La procesiune a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care i-a binecuvântat pe cei 150 de tineri studenţi, unii dintre ei îmbrăcaţi în tradiţionalul port popular.

De la Catedrala Arhiepiscopală, tinerii entuziaşti cu torţe şi lumânări aprinse în mâini au plecat către capela Seminarului teologic ocrotită de Sfântul Apostol Andrei, intonând pe tot parcursul procesiunii troparele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul şi alte cântări bisericeşti specifice perioadei liturgice în care ne aflăm.

La sosirea în capela seminarului, studenţii pelerini au fost întâmpinaţi de tinerii elevi seminarişti cărora le-au oferit „Lumina Sfântului Apostol Andrei“.

Prin acest pelerinaj, tinerii studenţi doresc, an de an, să aducă prinos de mulţumire Sfântului Apostol Andrei, pentru toate darurile pe care le primesc de la Dumnezeu, prin ale sale rugăciuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.