Pechea, Cavadinești și Frumușița, modernizate cu fonduri guvernamentale  

0
595
Sub guvernarea PSD, alături de o echipă de consilieri locali dedicați și dornici de a contribui la modernizarea și dezvoltarea comunei, cu sprijinul necondiționat al domnului senator Marin Nicolae, fiu al comunei, am reușit să implementăm o serie de proiecte cu impact major asupra comunității, îmbunătățind astfel condițiile de trai pentru cetățeni, sporind mândria acestora de a fi pecheni”, spune primarul comunei Pechea, Mihăiță Măncilă (PSD). Autoritățile investesc peste 23 de milioane de lei, din fonduri guvernamentale și de la bugetul local, pentru dezvoltarea comunei. Cele mai multe proiecte vizează reabilitarea și modernizarea drumurilor, modernizarea unităților de învățământ, a rețelei de iluminat public, a pieței agroalimentare, iar o serie de proiecte sunt dedicate prevenirii și apărării împotriva inundațiilor, știut fiind faptul că Pechea s-a confruntat în anii 2013 și 2016 cu astfel de probleme. Primarul Mihăiță Măncilă și echipa își doresc ca, în viitorul apropiat, comuna Pechea să beneficieze de gaze naturale, racordarea gospodăriilor oamenilor la rețeaua de gaze fiind una dintre cele mai importante investiții pe care le are în plan. Pe lista scurtă a autorităților se află și construirea unui stadion modern, cu fonduri europene. ”În prezent, suntem în faza de semnare a contractului de finanțare  și de demarare a procedurii de licitație. Astfel ne dorim să-i încurajăm pe tineri să facă sport, oferindu-le posibilitatea practicării mai multor activități sportive: fotbal, handbal, fitness  etc”, spune primarul Mihăiță Măncilă.
Numeroase proiecte sunt în derulare și în comuna Cavadinești, condusă de primarul Dănuța-Mihaela Bourceanu (PSD). Autoritățile investesc aproape 9 milioane de lei, din fonduri guvernamentale și de la bugetul local, pentru modernizarea rețelei de drumuri, pentru modernizarea căminului cultural din satul Gănești, extinderea sistemului de alimentare cu apă în satul Vădeni, dar și pentru extinderea și reabilitarea sediului Primăriei.
Și la Frumușita continuă proiectele pentru dezvoltarea comunei. Autoritățile au reușit să obțină pentru comunitate, de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), fonduri de peste 16 milioane de lei, dintre care peste 13 milioane de lei vor fi investite în extinderea sistemului de canalizare a apelor uzate menajere din satele Tămăoani, Ijdileni, precum și pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă din satele Frumușița și Tămăoani.
PNDL, gândit de PSD și pus în practică de PSD, este cel mai important program de dezvoltare a comunităților. Datorită fondurilor alocate localităților, la acest moment se derulează în toată țara investiţii în infrastructură de peste 10 miliarde de euro, traduse în 12.681 de obiective

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − six =