Pe parcarea multietajată din Mazepa se va juca fotbal! Primăria va amenaja un teren de sport modern

0
2979

Municipalitatea le pregătește gălățenilor un proiect inedit. Autoritățile vor amenaja la etajul al patrulea al parcării multietajate din Mazepa un teren de sport modern, pe care se va putea juca fotbal!

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, care a precizat că parcarea multietajata din Mazepa – prima din oraș construită de municipalitate – va fi și ”prima parcare din România pe al cărei acoperiș va funcționa un teren de sport, pentru fotbal, în principiu”.

Edilul a explicat că gardul care va împrejmui terenul de sport va avea aproximativ șase metri, pentru siguranța tuturor celor care vor juca fotbal pe terenul amenajat de municipalitate.

”Va fi ceva inedit. Însă va exista un program. De exemplu, nu va putea nimeni să joace fotbal la ora 1.00 noaptea. Va fi respectat inclusiv programul de odihnă al oamenilor, la prânz”, a precizat primarul Ionuț Pucheanu.

Cel mai probabil, terenul de sport, care va putea fi închiriat pe oră, va fi administrat de Gospodărire Urbană, societatea urmând să preia în administrare parcare multietajată, atunci când va fi finalizată.

Amintim că lucrările la parcarea multietajată din oraș sunt în grafic, fiind realizate în proporție de aproximativ 60%. Potrivit Biroul de Presă al Primăriei, s-au încheiat deja lucrările la structura de rezistență, s-au realizat cele 50 de spații de depozitare și casa liftului interior, iar în prezent se lucrează la tencuielile interioare, la instalațiile pentru utilități, branșamente, hidranți și la structura metalică a terenului de sport de pe terasă.

Prima parcare multietajată va fi o construcție tip parter + 3 etaje, cu un număr de 210 de locuri de parcare și 50 spații de depozitare tip boxe individuale. Construcția va fi prevăzută cu sisteme pentru eficiența energetică – iluminat LED cu senzor de proximitate și aprindere în cascadă; panouri solare producere apă caldă în paralel cu instant electric; termoizolații spații încălzite; încălzire electrică locală cu senzor de prezență și programare temporală; sisteme de management inteligent – sistem control acces cartele cu autotaxare; sistem monitorizare video; sistem semaforizare cu senzor și racorduri electrice pentru 21 de stații de încărcare autovehicule electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.