Pe Faleză, ceremonie de repatriere a militarilor aflaţi în misiune, în Afganistan

0
857

Vineri, 6 septembrie, de la ora 11.00, pe Faleza Superioară, la Elice va avea loc ceremonia dedicată repartierii din Afganistan a celor 480 de militari care au participat, în acest an (în perioada februarie-august), la misiunea NATO RESOLUTE SUPPORT (RS). Cu această ocazie, la eveniment vor fi prezenţi militarii, familiile acestora, autorităţi locale şi reprezentanţi ai MApN, precum Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul Alexandru Mîrșu. Prezenţa acestuia se datorează faptului că din cei 480 de militari români care au participat la misiunea din Afganistan, 60 sunt infanterişti marini din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină Babadag – participarea infanteriştilor marini la misiunea din Afganistan  reprezentând  o premieră pentru istoria recentă a Marinei Militare Române.

Totuşi, cea mai mare parte a militarilor români care s-au aflat în misiune în Afganistan fac parte din batalioanele „Protecţia Forţei”  300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din Galaţi,  285 Artilerie Brăila, 280 Infanterie Focşani şi 284 Tancuri Galati.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, Primăria municipiului Galați informează că „în ziua de 6 septembrie 2019, în intervalul orar 06.00 – 14.00, circulația va fi închisă pe
Bulevardul Marii Uniri, pe tronsonul Str. Al. Cernat – Str. Navelor și pe segmentul cuprins între StradaPrelungirea Traian și Strada Roșiori”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.