Pavilion nou pentru Spitalul din Tg. Bujor, construit de CJ Galați cu fonduri europene

0
694

Consiliul Județean Galați a obținut fondurile necesare pentru a construi un pavilion nou pentru secția de Pediatrie a Spitalului Orășenesc din Târgu Bujor, în cadrul unei investiții cu fonduri europene de 926.140 de euro. Fondurile sunt asigurate prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.

“Este o investiție extrem de importantă, absolut necesară pentru această unitate medicală. În acest moment, secția de Pediatrie funcționează într-un spațiu total insuficient. Noul proiect va crea condiții moderne de spitalizare pentru cei mici și părinții lor, iar suprafața secției va crește de cel puțin șase ori. Se vor amenaja rezerve speciale mamă-copil, paturi pentru părinți, spații de joacă, o zonă pentru activități școlare și vor fi reconfigurate circuitele medicale.

Mai mult, noua clădire va avea sală de mese și un spațiu special pentru hrănirea nou-născuților”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noul pavilion va avea 25 paturi, cabinet de consultaţii, sală de aşteptare, sală de tratamente şi investigaţii speciale, spaţiu de lucru pentru asistenţi medicali-post de supraveghere, vestiare și spaţii de depozitare. De asemenea,  noua clădirea va avea un sistem de ventilație modern și sistem de supraveghere.

Toate spațiile vor fi dotate cu mobilierul și echipamentele necesare pentru buna lor funcționare. În acest moment, licitația pentru desemnarea unui constructor este în plină desfășurare, partea de proiectare fiind deja realizată.

Spitalul Orăşenesc Târgul Bujor este singura unitate medicală din nord-estul județului Galați, deservind peste 60.000 de oameni.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × three =