Pasajul Dunărea a fost redeschis publicului

0
293

Primăria municipiului Galați informează că Pasajul Dunărea, din centrul orașului, a fost deschis publicului, joi, 27 august 2020, după ample lucrări de modernizare.

”Redăm gălățenilor Pasajul Dunărea, acest loc emblematic din centrul orașului nostru, care va putea găzdui pe viitor diverse evenimente: expoziții, spectacole sau piese de teatru într-un cadru inedit. Și nu ne oprim aici. După toate schimbările pe care le-am adus deja în centru vom moderniza și Aleea de P-uri, zona de la Potcoava de Aur către Trei Star, dar și strada Domnească, în continuare către intersecția cu strada Gării. Gălățenii merită un centru modern și atractiv pentru petrecerea timpului liber”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Proiectul la Pasajul Dunărea a cuprins realizarea următoarele lucrări: eliminarea infiltrațiilor; lucrări de reparații la pardoseli, pereți, tavane, placaje, trepte, balustrade; înlocuirea finisajelor cu materiale de bună calitate (granit la pardoseli și trepte, placaj de marmură la pereți); lucrări de instalații electrice prin montarea unor corpuri de iluminat echipate cu LED și semnalizare a căilor de evacuare cu luminoblocuri. În plus, au fost instalate două copertine din sticlă prinsă pe structură metalică, rolul lor fiind să protejeze intrările din pasaj. Ele au însă și un rol decorativ, încadrate în noul context arhitectural al centrului municipiului Galați. De asemenea, au fost instalate patru camere de supraveghere video.

Reamintim că în urma licitației pentru reabilitarea pasajului pietonal, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de  Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Proiect SA – BTFarch Ro Company SRL, valoarea contractului fiind de 1.979.685,48 de lei fără T.V.A.

Reabilitarea pasajului Dunărea face parte din amplul program de modernizare a centrului municipiului Galați care a cuprins până acum zonele „Spicu-Romarta”, „Potcoava de Aur”, „Piața Regală”, strada Domnească (între intersecția cu str. Brăilei și Gamulea), dar și Parcul „Mihai Eminescu”, investițiile totalizând aproximativ 19 milioane de lei.  Este pentru prima dată când municipalitatea a intervenit pentru punerea în valoare a centrului municipiului Galați, în condițiile în care orașului i-au lipsit un centru modern și o identitate.

De altfel, acțiunile Primăriei municipiului Galați pentru modernizarea centrului orașului au fost apreciate și la nivel național, dovadă fiind Premiul de Excelență în Regenerarea urbană a spațiilor publice, obținut anul trecut în cadrul ”Galei AMR”, un eveniment organizat de Asociația Municipiilor din România.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × two =