Parteneriat. Mai multe asociații de proprietari s-au înscris în programul Primăriei de îngrijire a spațiilor verzi din oraș

0
1033

Proiectul municipalității prin care persoanelor fizice și juridice li se oferă posibilitatea să ”adopte” spații verzi din oraș, pe care să le amenajeze și să le întrețină, a stârnit deja interesul gălățenilor.

Biroul de Presă al Primăriei anunță că trei asociații de proprietari au intrat în programul demarat de municipalitate prin care cetățenilor li se oferă posibilitatea să amenajeze și să întrețină spații verzi din oraș. Este vorba despre Asociațiile de Proprietari nr. 302 și nr. 315 din cartierul Micro 16 și despre Asociația de Proprietari nr. 376 din cartierul Micro 17.

”Mă bucură faptul că asociațiile de proprietari au răspuns pozitiv demersului nostru, care are o importantă componentă civică. Între Primărie și cetățeni trebuie să existe parteneriat, dialog și deschidere pentru evoluția proiectelor comunității. Le oferim gălățenilor posibilitatea de a contribui activ la amenajarea și înfrumusețarea spațiilor verzi din oraș: parcuri, grădini sau scuaruri.  Inițiativa noastră este bine primită atât de cetățeni, cât și de persoane juridice, care și-au manifestat interesul de a încheia astfel de parteneriate cu Primăria. Așteptăm cât mai multe asociații de proprietari, ONG-uri și companii să se implice, alături de noi, pentru înfrumusețarea orașului”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Potrivit Primăriei, Asociația nr. 302 a solicitat încheierea unei convenții cu municipalitatea pentru amenajarea și întreținerea unei suprafețe de 5.605 de metri pătrați, solicitând totodată gard viu și gazon, iar Asociația nr. 315 dorește întreținerea unei suprafețe de 2.327 de metri pătrați și a cerut ca municipalitatea să o sprijine cu punerea la dispoziție de gard bordurat și gard viu. Asociația nr. 376 a solicitat să se ocupe de întreținerea unei suprafețe de 5.228 de metri pătrați, având nevoie de gard bordurat și gard viu.

Vă reamintim că, la inițiativa primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, Consiliul Local a aprobat programul de conservare și înfrumusețare a spațiilor verzi din municipiu, prin implicarea persoanelor fizice și juridice, a asociațiilor de proprietari, ONG-urilor și instituțiilor publice. Astfel, cei interesați au posibilitatea să se implice în mod activ pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din municipiul Galați, oferite de Primărie cu titlu gratuit.

Necesitatea implicării voluntare a cetățenilor municipiului Galați este determinată de dorința de îmbunătățire a aspectului urbanistic al spațiilor verzi și are ca scop responsabilizarea civică și implicarea activă în întreținerea spațiilor plantate, pentru ridicarea standardului de curățenie și confort în toate zonele municipiului.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =