Parlamentarii PNL, dispreț față de proiectele de dezvoltare a Galațiului

0
1005

Astăzi, 18 februarie, la sediul Consiliului Judeţean, a avut loc o întâlnire de lucru între preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi reprezentanţii Galaţiului în Parlamentul României. Tema întâlnirii – proiectele judeţului Galaţi, în contextul dezbaterilor din Parlament privind bugetul acestui an.

“Le mulţumesc parlamentarilor prezenţi,  care au înţeles că este nevoie de o strânsă colaborare între autorităţile locale şi cei care reprezintă judeţul în Parlament. Din păcate, parlamentarii PNL au ales să ignore interesul comunităţii gălăţene şi nu au venit la această dezbatere despre proiectele Galaţiului. Rolul acestei întâlniri, unică de altfel în ultimele decenii ale administraţiei gălăţene, a fost de a stabili împreună o strategie pe termen lung pentru dezvoltarea judeţului. Împreună cu primarul municipiului Galaţi, le-am prezentat parlamentarilor proiectele de anvergură la care lucrăm,  respectiv extinderea cu un corp nou de clădire a Spitalului Judeţean Galaţi, construirea unui spital muncipal, realizarea unui aeroport, dezvoltarea infrastructurii de irigaţii în judeţ şi construirea unei săli polivalente. Investiţiile Galaţiului trebuie să primească o susţinere reală din partea Guvernului şi trebuie să se regăsească în bugetul pe 2021. Din păcate, singura speranţă pentru aceste investiţii pare a fi doar Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în condiţiile în care, nici până acum, ghidurile de finanţare nu sunt gata”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

“Salut deschiderea parlamentarilor gălățeni care au participat la dezbaterea de astăzi. Am încercat astfel să găsim un numitor comun pentru dezvoltarea orașului și a județului nostru. Parlamentarii PNL au lipsit de la această dezbatere. Gestul lor demonstrează lipsa totală de interes atunci când vine vorba de susținerea proiectelor vitale pentru gălățeni, precum înființarea Spitalului Municipal, extinderea Spitalului Județean, realizarea aeroportului și a unei săli polivalente. Din păcate, susținerea liberalilor pentru aceste proiecte deosebit de importante este doar declarativă și astfel au făcut imposibilă o acțiune comună”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

La întâlnire au participat următorii parlamentari: Aurel Nechita  (PSD), Viorica Sandu (PSD), Marius Mărgărit (PSD), Laura Georgescu (PSD), Marius Humelnicu (PSD),  Gîdei Laurenţiu Viorel Gîdei (PSD), Bogdan Rodeanu (USR), Andrei Postică (USR) şi Lilian Scripnic (AUR).

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 3 =